foto: Latvijas valsts meži
Maijā notiks ikgadējais meža izziņas festivāls "Latvijas Meža dienas"
Vairāk nekā 100 meža izziņas pieturās būs iespēja iepazīt meža audzēšanas ciklu.
Novadu ziņas
2024. gada 12. marts, 11:03

Maijā notiks ikgadējais meža izziņas festivāls "Latvijas Meža dienas"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Arī šogad skolām, ģimenēm un ikvienam dabas draugam Tērvetes dabas parkā būs iespēja iepazīt mežu bagātības meža izziņas festivālā "Latvijas Meža dienas", kas tradicionāli notiek maija beigās.

Šī gada 24. un 25. maijā ciemos īpaši ir gaidīti bērni un jaunieši, lai iepazītu meža audzēšanas ciklu no sēkliņas līdz koka mājai, kā arī izzinātu mācību un karjeras iespējas meža nozarē vairāk nekā 100 meža izziņas pieturās, informē pasākuma organizatori.

Meža dienas ir tradīcijām bagāts pasākumu cikls, kas tiek rīkots ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. “Latvijas Meža dienas” pulcē dažādas ar mežu un dabu saistītas organizācijas un mudina visu vecumu bērnus un pieaugušos apmeklēt daudzveidīgas meža izziņas pieturas, kā arī piedalīties izglītojošās aktivitātes kopā ar rūķiem, Cūkmenu un īstiem meža večiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pasākumu rīko AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, "Zaļā josta" un dažādām meža nozares organizācijām.