foto: LETA
Māris Kupčs noraida, ka būtu pārkāpis robežas saskarsmē ar studentēm
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedras vadītājs un baroka orķestra mākslinieciskais vadītājs Māris Kupčs.
112
2024. gada 11. marts, 21:00

Māris Kupčs noraida, ka būtu pārkāpis robežas saskarsmē ar studentēm

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēsta, ka, “aptaujājot dažādus savstarpēji nesaistītus avotus seksuālās uzmākšanās lietā, kas pāršalcis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA), kā viens no iespējamajiem vaininiekiem norādīts akadēmijas Senās mūzikas katedras vadītājs Māris Kupčs".

"Es noteikti neesmu veicis nekādas seksuāla rakstura darbības. Es tiešām to noliedzu. Nekādi pieskārieni, Dievs pasarg. Anonīmās aptaujas sakarā ir minēts kaut kas par romantiskām attiecībām, tur bija favorītisms," telefona sarunā ar LTV norādīja Kupčs.

Kupčs noliedza jebkādas seksuālas darbības. "Tas būtu briesmīgi, ja man būtu jātaisnojas, bet es to, protams, ka darīšu. Man ir ļoti grūti par to runāt, jo es saprotu, ka akadēmija vispār tagad ir nokļuvusi ļoti, ļoti sliktā situācijā. Man ir ļoti žēl, ka akadēmijai tagad ir tāds slikts PR," raidījumam pauda Kupčs.

Panorāma vēsta, ka runa ir gan par senākiem, gan pavisam neseniem notikumiem.

"Viss tas, kas izskanēja raidījumā, arī man bija šoks. Tā bija pilnīgi jauna informācija," apgalvoja rektors Guntars Prānis.

Kā vēstīts, Kultūras ministrijā otrdien, 12.martā, plkst.11 notiks kultūras ministres Agneses Loginas (P) un JVLMA padomes pārstāvju preses brīfings.

Pirms brīfinga notiks abu pušu tikšanās, kuras laikā plānots pārrunāt turpmākos soļus saistībā ar JVLMA padomes izteikto neuzticību akadēmijas rektoram Prānim, un tālāko izmeklēšanu saistībā ar iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem akadēmijā.