foto: Evija Trifanova/LETA
Atkal nedienas ar vilcieniem: tie kavējas vai atcelti maršrutos Rīga-Skulte un Rīga-Tukums
Vēl nesen augsti kungi svinīgi prezentēja jaunos pasažieru vilcienus.
Sabiedrība
2024. gada 7. marts, 07:41

Atkal nedienas ar vilcieniem: tie kavējas vai atcelti maršrutos Rīga-Skulte un Rīga-Tukums

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ceturtdienas rītā kavējas vai ir atcelti vilcieni līnijās Rīga-Skulte un Rīga-Tukums, liecina AS "Pasažieru vilciens" publiskotā informācija.

Latvijā sagaidīti pirmie elektrovilcieni

Lai arī 8 gadus vēlāk kā solīts, Latvijā beidzot sagaidīti ilgi gaidītie “Pasažieru vilciena” (PV) elektrovilcieni.

gallery icon

Kompānijā informē, ka vilciens Rīga (plkst.5.09)-Tukums II (plkst.6.32) un vilciens Tukums II (plkst.5.48)-Rīga (plkst.7.08) tika atcelti posmā Ķemeri-Tukums-Ķemeri. Vienlaikus vilcienu Rīga (plkst.6.09)-Sloka (plkst.6.59) un Sloka (plkst.7.18)-Rīga (plkst.8.08) maršruti tika pagarināti posmā Sloka-Ķemeri- Sloka.

Savukārt vilciens Tukums II (plkst.6.44)-Rīga (plkst.7.53) tehnisku iemeslu dēļ ir atcelts, bet vilciens Rīga (plkst.5.43)-Saulkrasti (plkst.6.43) tehnisku iemeslu dēļ brauc ar gandrīz stundas kavējumu. 

Iepriekš ceturtdienas rītā kavējumi bija arī citiem vilcieniem, tostarp ar kavējumu brauca vilciens Jelgava (plkst.4.46)-Rīga (plkst.5.34).

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" bija 100% "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.