Sabiedrība
2024. gada 5. marts, 06:55

VIDEO: Baldones muzeja izstādē apskatāmas vairāk nekā 270 vāveres

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vāvere ir Baldones simbols, un gandrīz ikvienā mājā šeit ir kāds ar šo zvēriņu saistīts simbolisks priekšmets. Tagad tie “salidojuši” Baldones muzejā.

Netālu no Riekstu kalna, Baldones muzejā, kas ierīkots Mercendarbes muižā, atvērta interesanta izstāde. Tā veltīta vāverei – pilsētas simbolam, kas redzams arī uz Baldones ģerboņa. Muzeja vadītāja Elīna Rasnace stāsta, ka izstādes ekspozīcijas veidošanā aktīvi piedalījušies gan Baldones, gan citu tuvējo apdzīvoto vietu iedzīvotāji. “Zināms, ka vairāki vietējie iedzīvotāji kolekcionē vāveres. Gan ilggadējie pašvaldības darbinieki, gan Baldones pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” darbinieki gadiem ilgi veido savas kolekcijas, un mēs nodomājām – kāpēc neuztaisīt izstādi? Bijām pārsteigti par milzīgo atsaucību – mums pat no citām pilsētām zvanīja un piedāvāja savas kolekcijas!”

foto: Edijs Pālens/LETA
Izstādē var apskatīt vairāk nekā 270 priekšmetu, kas saistīti ar vāverēm.

Izstādē var apskatīt vairāk nekā 270 priekšmetu, kas saistīti ar vāverēm: attēli, figūriņas, grāmatas, suvenīri, Baldones pašvaldības reprezentācijas materiāli, rotaļlietas, eglīšu rotājumi, apģērbi, rotaslietas un citi.

Noskaties video un uzzini vairāk par Baldones čaklo simbolu un izstādi “Maza bija, bet ražena”.

Tēmas