foto: REUTERS/SCANPIX
Edgars Rinkēvičs izskaidro Īlonam Maskam, kāpēc eksistē NATO
SpaceX un Tesla īpašnieks Īlons Masks.
Politika
2024. gada 3. marts, 15:49

Edgars Rinkēvičs izskaidro Īlonam Maskam, kāpēc eksistē NATO

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Plašu popularitāti sociālo mediju vidē starptautiskā līmenī izpelnījies Edgara Rinkēviča ieraksts vietnē X, kurā Latvijas prezidents izskaidro miljardierim Īlonam Maskam, kāpēc īsti eksistē NATO.

Latvijas prezidents ir atbildējis uz Īlona Maska ierakstu, kurā uzņēmējs pauda viedokli, ka NATO nav jēgas, jo tā izveidošanas iemesls vairs neeksistē. "Dārgais Īlon Mask, iemesls, kāpēc NATO tika izveidota, pastāv un turpinās pastāvēt, ir Krievija un citi brīvās pasaules ienaidnieki," sociālajā tīklā X rakstīja Edgars Rinkēvičs.

Latvijas prezidenta ieraksts pašlaik jau izpelnījies gandrīz 6000 "patīk" atzīmju, tas citēts vairāk nekā 850 un komentēts vairāk nekā 350 reižu, un ieraksta popularitāte aug burtiski zibenīgā ātrumā.

Šādi viņš reaģēja uz miljardiera ierakstu, kurā viņš norādīja, ka NATO pastāvēšanai nav jēgas. "Vienmēr esmu brīnījies, kāpēc NATO turpina pastāvēt, neskatoties uz to, ka tās ienaidnieks un tās izveides iemesls - Varšavas pakts - ir izjucis," rakstīja Masks.

Iepriekš Īlons Masks vairākkārt izteicies prokrieviski, tostarp publicējis aizskarošus jokus par Zelenski un aicinājis uz sarunām ar Putinu.