foto: LETA
Autovadītājiem jāuzmanās - Latvijas daļā ceļi ir sniegoti un apledo
Slidens ceļš. Ilustratīvs foto.
Sabiedrība
2024. gada 11. februāris, 08:19

Autovadītājiem jāuzmanās - Latvijas daļā ceļi ir sniegoti un apledo

Jauns.lv/LETA

Svētdienas rītā sniegs un apledojums Latvijas teritorijas lielākajā daļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, bet ļoti apgrūtināti ir Saldus apkārtnē, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju posmā no Rīgas līdz Zvejniekciema stacijai, pa Vidzemes šoseju, pa Valmieras šoseju, pa Rīgas apvedceļu abās Daugavas pusēs, pa Daugavpils šoseju, pa Bauskas šoseju, pa Jelgavas šoseju, pa Liepājas šoseju posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Blīdenes līdz Skrundai, pa Ventspils šoseju posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij, pa Rēzeknes šoseju visā posmā, pa autoceļu Krievijas robeža-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Daugavpils apvedceļu, pa Rēzeknes apvedceļu un pa autoceļu Tīnūži-Koknese. Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 138 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Svētdien debesis saglabāsies apmākušās, vietām, galvenokārt Kurzemē un Vidzemē, snigs un gaidāma atkala, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes. Dažviet turpinās veidosies stiprs apledojums, atzīmē LVĢMC.

Šodien /pPūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaiss iesils līdz +1…-4 grādiem, bet galējos ziemeļaustrumos līdz -4...-6 grādiem.

Rīgā laiks būs apmācies, no rīta vēl snigs un gaidāms sasalstošs lietus, taču atlikusī diena aizritēs bez nokrišņiem. Saglabāsies lēns līdz mērens austrumu vējš, un maksimālā gaisa temperatūra būs ap 0 grādiem.