foto: Lubo Ivanko / Alamy/ Vida Press
Latvijas austrumos spēkā oranžais sniega brīdinājums - sniega sega Dagdā jau sasniegusi 34cm
Autovadītājiem jābūt sevišķi piesardzīgiem.
Sabiedrība
2024. gada 7. februāris, 12:04

Latvijas austrumos spēkā oranžais sniega brīdinājums - sniega sega Dagdā jau sasniegusi 34cm

Jauns.lv

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas (LVĢM) centrs brīdina, ka tuvāko stundu laikā valsts austrumu rajonos strauji var pieaugt sniega sega.

Saglabājoties stiprai snigšanai, tuvākajās 1-3 stundās vietām Latvijas centrālajos un austrumu rajonos sniega sega pieaugs par 5-9 cm, bet dažviet austrumu rajonos par 10-15 cm. Redzamība snigšanas laikā brīžiem pazemināsies līdz 200-500 metriem, pūšot brāzmainam vējam, vietām gaidāms arī putenis.

Šobrīd biezākā sniega kārta sedz valsts austrumus - Dagdā 34 cm, Alūksnē 25 cm, Madonā 24 cm.  Skultes novērojumu stacijā, Zvejniekciemā, sniega biezums pieaudzis no diviem centimetriem nakts vidū līdz 21 centimetram astoņos rītā, savukārt Siguldā, Madonā un Zosēnos tas palielinājies no 8-9 centimetriem līdz 22 centimetriem.

Sniega biezuma pieaugums par vairāk nekā desmit centimetriem konstatēts arī Ventspils novada Vičakos, kur zemi sedz 12 centimetri sniega. Mērsraga novērojumu stacijā sniega daudzums pieaudzis no trim līdz 13 centimetriem.

Sniega biezums valsts novērojumu stacijās plkst.8 bija no 0-3 centimetriem Ainažos, Rūjienā, Bauskā, Staļģenē, Liepājā un Rucavā līdz 23 centimetriem Alūksnē un 34 centimetriem Dagdā, tai skaitā septiņi centimetri Rīgā.

LVĢM norāda, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos, u.c. āra aktivitātes.

Autovadītājiem jāievēro maksimāla piesardzība – jāizvēlas ceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un distance.