foto: f64, publicitātes foto
Hakeri uzbrukuši Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanai veltītai mājaslapai
Uzbrukuma laikā nenoskaidrotas personas ievietojušas mājaslapā neautorizētu saturu un dzēsušas lapā esošo informāciju.
Sabiedrība
2024. gada 5. februāris, 10:09

Hakeri uzbrukuši Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanai veltītai mājaslapai

Jauns.lv

Noticis uzbrukums nogalinātā advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanai veltītajai nodibinājuma “Martins Bunkus Justice Foundation” mājaslapai. Uzbrukuma laikā nenoskaidrotas personas ievietojušas mājaslapā neautorizētu saturu un dzēsušas lapā esošo informāciju.

Kā norāda nodibinājuma pārstāvis Kristaps Bunkus, “ir pamats uzskatīt, ka mājaslapa uzbrukumam ir izraudzīta apzināti, lai dzēstu tajā esošo informāciju, slēgtu šo nodibinājuma komunikācijas kanālu un radītu šķēršļus nodibinājuma darbībai”.

Par minēto faktu nodibinājums ir vērsies tiesībaizsardzības iestādē, lūdzot noskaidrot vainīgās personas un saukt tās pie likumā noteiktās atbildības.

“Šobrīd nodibinājums aktīvi strādā pie mājaslapas satura atjaunošanas un turpinās to izmantot, lai informētu sabiedrību par nozīmīgām tēmām, tostarp ziņojot par aktualitātēm Mārtiņa Bunkus slepkavības lietas iztiesāšanas gaitā,” vēsta Bunkus.

Kopš dibināšanas brīža nodibinājums aktīvi darbojies pie savas mājaslapas izstrādes un regulāri publicēja ar nodibinājuma mērķu īstenošanu saistītu saturu. Tostarp nodibinājums savā mājaslapā publicēja informāciju, kas bija saistīta ar nogalinātā Mārtiņa Bunkus profesionālās darbības atspoguļošanu, pildot maksātnespējas procesa administratora pienākumus SIA “REGO TRADE” procesā un ar to saistītajās tiesvedībās, kurās būtisku lomu ieņēma šobrīd par Mārtiņa Bunkus slepkavību apsūdzētais Mihails Uļmans.

“Mājaslapā tika ziņots ne tikai par vēsturiskiem faktiem un notikumiem, bet arī par jaunatklātajiem apstākļiem,” norāda Kristaps Bunkus.