foto: Zane Bitere/LETA
Lauksaimnieku protesti pirmdien var apgrūtināt satiksmes plūsmu visā valstī; publicēti akcijas maršruti
5. februārī visā Latvijā lauksaimnieki sāks iepriekš saskaņotu protesta akciju, kuras laikā paredzēta arī lauksaimniecības tehnikas pārvietošanās dažādos maršrutos.
Sabiedrība
2024. gada 2. februāris, 16:39

Lauksaimnieku protesti pirmdien var apgrūtināt satiksmes plūsmu visā valstī; publicēti akcijas maršruti

Jauns.lv

Valsts policija brīdina, ka pirmdien, 5. februārī, lauksaimnieku protesta akcijas laikā varētu būt apgrūtināta satiksme uz vairākiem Latvijas autoceļiem.

5. februārī visā Latvijā lauksaimnieki sāks iepriekš saskaņotu protesta akciju, kuras laikā paredzēta arī lauksaimniecības tehnikas pārvietošanās dažādos maršrutos gan uz valsts nozīmes, gan reģionālajiem autoceļiem.

Tas var apgrūtināt satiksmes plūsmu visā valstī, tāpēc Valsts policija aicina visus satiksmes dalībniekus plānot savu maršrutu laikus, rēķinoties ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem.

Tāpat Valsts policija publicējusi protesta akcijas maršruta karti, pa kuriem lauksaimnieki ar smago tehniku pārvietosies.

Aizkraukles novada teritorijā protestiem pieteiktas divas norises vietas – protesta braucienus pieteikuši lauksaimnieki Rihards Kadirovs no Jēkabpils un Lauris Saliņš no Pļaviņu puses. Jēkabpils puses zemnieki dosies braucienā A6 autoceļa Rīga‒Daugavpils posmā no Jēkabpils uz Gostiņiem. Koknesē protesta akcija norisināsies ceļa posmā starp rotācijas apļiem, kas savieno autoceļa E22 posmu Rīga‒Tīnūži‒Koknese un A6 autoceļu Rīga‒Daugavpils.

Protesta akcijas vietu Koknesē iespējams apbraukt caur Kokneses pilsētu, taču aicinām izrādīt morālu atbalstu zemniekiem un būt iecietīgiem pret īslaicīgo satiksmes apgrūtinājumu, kas varētu rasties protesta akcijas laikā.

Protesta akcijas dalībnieki pulcēsies no pulksten 10.00, bet traktortehnikas kustība sāksies pulksten 11.00. Iecerēts, ka traktortehnika ar īsiem pārtraukumiem minētajos maršrutos kursēs līdz pat pulksten 17.00. Pēc tam tehnika tiks individuāli pārvietota atpakaļ uz saimniecībām.