Sabiedrība
2024. gada 31. janvāris, 19:33

VIDEO & FOTO: kā Rinkēvičs viesmīlīgi izrādīja Rīgas pili Zelenskai

Jauns.lv

Ukrainas prezidenta kundze Olena Zelenska šodien, 31. janvārī, ieradās Latvijā un tikās ar Latvijas augstākajām amatpersonām, tostarp ar Valsts prezidentu Edgaru RInkēviču, kurš pēc oficiālās programmas viešņai izrādīja Rīgas pili.

Edgars Rinkēvičs Olenu Zelensku galanti sagaidīja pie Rīgas pils durvīm un abi pa kāpnēm devās pils iekštelkpās. Pēc kopīgas fotografēšanās uz Latvijas un Ukrainas karogu fona Olena Zelenska parakstījās Rīgas pils viesu grāmatā.

Tad sekoja tikšanās kuras laikā Valsts prezidents apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem līdz Ukrainas uzvarai, kā arī Latvijas gatavību sekmēt Krievijas deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu. “Krievijas pielietotā kara taktika ukraiņu bērnu asimilācijai ir nožēlojama un zemiska psiholoģiskā terora daļa. Bērnu deportācijas, pilsonības maiņa, nelikumīga adopcija un militārā apmācība ir kara noziegums. Latvijas turpinās sekmēt Krievijas deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu gan iesaistoties Ukrainas dibinātajā Starptautiskajā valstu koalīcijā Ukrainas bērnu atgriešanai, gan uzturot jautājumu augstu starptautisko organizāciju darba kārtībā,” uzsvēra E. Rinkēvičs.

Edgars Rinkēvičs izrāda Rīgas pili Olenai Zelenskai

Ukrainas prezidenta kundze Olena Zelenska 31. janvārī tikās ar Edgaru Rinkēviču, kurš pēc oficiālās programmas viešņai izrādīja Rīgas pili.

gallery icon

Pēc tikšanās Valsts prezidents kopā ar Ukrainas prezidenta kundzi devās nelielā ekskursijā pa Rīgas pili. Rinkēvičs ar manāmu lepnu pastāstīja par Rīgas pils vēsturi, savukārt Olena Zelenska dažbrīd pauda pārsteigumu par Rīgas pils greznajām telpām. Ukrainas delegācijai tika prezentēts audiogids ukraiņu valodā. O. Zelenska aktīvi iestājas par informācijas ukraiņu valodā pieejamību kultūrvēsturiskās vietās visā pasaulē.

Latvijā ieradusies Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska

Trešdien, 31.janvārī, vizītē Rīgā ieradusies Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska. Valsts prezidents Egars Rinkēvičs tikšanās laikā apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai ...

gallery icon