112
2024. gada 30. janvāris, 12:29

FOTO & VIDEO: Kaķu nams kopumā dedzis 262 kvadrātmetru platībā

Jauns.lv

Otrdien, 30. janvārī, Vecrīgā, Meistaru ielā 10/12, virs tā dēvētā Kaķu nama blakus Līvu laukumam un iepretim Lielajai Ģildei pacēlušies pamatīgi dūmu vāli. Notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji un ar pacēlājiem cenšas sasniegt dūmu avotu uz jumta.

Glābējiem divu stundu laikā izdevies ierobežot degšanu Vecrīgā, Kaķu namā, kur kopumā ēka degusi 262 kvadrātmetru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Plkst.14.04 glābējiem izdevās ierobežot degšanu, kas 262 kvadrātmetru platībā bija izplatījusies pa visiem ēkas stāviem, fasādi un arī pagalmā.

Ēkas pirmais stāvs dega 25, otrais stāvs - 100, trešais - 10, ceturtais - trīs, piektais četru, 6.stāvs - trīs kvadrātmetru platībā, savukārt bēniņi un ēkas fasāde - attiecīgi divu un 90 kvadrātmetru platībā. Degšana bija izplatījusies arī pagalma pusē 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā turpina.

Jau ziņots, ka glābēji izsaukumu uz Meistaru ielu saņēma plkst.11.53.

Kopumā iesaistīti plaši glābēju spēki - ap 30 ugunsdzēsējiem ar astoņām autocisternām un divām autokāpnēm.

Vecrīgā pacēlušies dūmi virs Kaķu nama

Otrdien Vecrīgā pacēlušies dūmi virs tā dēvētā Kaķu nama blakus Līvu laukumam, iepretim Lielajai Ģildei, un notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji. ...

gallery icon