Sabiedrība
2024. gada 29. janvāris, 12:53

Dūmo Jelgavas pils bēniņi, evakuēti cilvēki

Jauns.lv/LETA

Jelgavā pēc trauksmes signāla no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes evakuēti cilvēki, paziņoja informēja Komunikācijas daļas pārstāve Renāte Silakalne. Pirmdien universitātē atskanējis trauksmes signāls un bijis vērojams sadūmojums. Visi darbinieki, mācībspēki un tehniskie darbinieki esot sekmīgi evakuējušies, pauda Silakalne.

Pašlaik ugunsdzēsēji šobrīd apseko telpas, lai noskaidrotu sadūmojuma cēloni, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Kā ziņo notikuma aculiecinieki, no pils skursteņa vai ventilācijas kanāla, kura izeja atrodas uz jumta, izlauzušās liesmas.

Plkst. 10.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Lielo ielu Jelgavā, kur sabiedriskās ēkas bēniņos bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no ēkas jau ir evakuējušies apmēram 500 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja telpas un konstatēja, ka ēkas bēniņos deg ventilācijas iekārta 5 m2 platībā. Šī ventilācijas iekārta netiek ekspluatēta.

Degšana ierobežota neilgi pirms pulksten divpadsmitiem, bet darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 13.17, portālam Jauns.lv pavēstīja Gribuste.

Dzēšanas darbos piedalījās 15 ugunsdzēsēji glābēji ar četrām autocisternām un autokāpni.  

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte atrodas vēsturiskajā Jelgavas pils ēkā.