Sabiedrība
2024. gada 29. janvāris, 10:24

VIDEO: neadekvātu pasažieri nākas ar spēku izraidīt no lidmašīnas Rīga - Dublina

Jauns.lv

Latvijas Civilās aviācijas aģentūra sociālajos tīklos ievietojusi video, kurā redzams, kā no lidmašīnas, pielietojot fizisku spēku, tiek izvests acīmredzami iereibis pasažieris.

Spriežot pēc paraksta, incidents noticis lidmašīnā "Ryanair", kas lidoja no Rīgas uz Dublinu.

Video sākumā vīrietis stāv ejā starp krēsliem un spriež par to, ka viņu nedrīkst izdzīt, jo viņš nopircis biļeti. Tomēr atbraukušie apsargi velk viņu aiz rokām uz izeju, bet pēc tam nomet uz grīdas un iznes no salona. Tas viss notiek vīrieša sašutuma pilnā kliedzienā, ka viņam ir biļete.

foto: ekrānuzņēmums no video
Biļetes esamība neglāba šo pasažieri no izraidīšanas no lidmašīnas.

Latvijas Civilās aviācijas aģentūras paziņojumā teikts, ka cilvēks izvests no lidmašīnas, lai nepakļautu briesmām citus pasažierus lidojuma laikā. Turklāt atgādina, ka biļetes esamība nav tas pats, kas garantēts lidojums.

Komentētāji sociālajos tīklos dedzīgi atbalsta apsardzes darbību un ir neizpratnē, kāpēc cilvēks šādā stāvoklī vispār tika ielaists lidmašīnā. Atsevišķu nopēlumu izpelnījies fakts, ka vīrietis izmanto krievu lamu vārdus, turklāt cilvēkus sarūgtina, ka pēc šādiem indivīdiem ārzemnieki var spriest par visiem latviešiem.