foto: Anita Krastiņa/“Facebook”
Jumpravas stacijā perons kļuvis šķībs un bīstams
Jumpravas dzelzceļa pieturā uz perona jābūt ļoti uzmanīgiem.
Sabiedrība
2024. gada 24. janvāris, 06:03

Jumpravas stacijā perons kļuvis šķībs un bīstams

Jauns.lv

Aizkraukles dzelzceļa līnijā Jumpravas pieturā, pasažieriem iekāpjot un jo īpaši izkāpjot no vagona, jāuzmanās nepaslīdēt un nepakļūt zem vilciena.

Jumpravniece Anita Krastiņa “Facebook” raksta: “Tagad ir sašutums par vilcienu kustību, jo īsti vairs nevar paļauties uz vilcienu un laicīgu nokļūšanu gala mērķī. Es gan gribētu zināt, kurš gudrinieks, gaidot jaunos vilcienus, izdomāja Jumpravas peronu pielabot ar bruģi? Ar bruģi jau nepietika, vajadzēja arī slīpumu uztaisīt...”

Viņa atbildīgajiem no Satiksmes ministrijas un “Latvijas dzelzceļa” vaicā: “Vai Jūs kāds esat mēģinājis atkalas laikā iekāpt vilcienā, kad zem kājām ir ledus un vēl slīpums.”

Par dzelzceļa infrastuktūru atbildīgs ir “Latvijas dzelzceļš”. Uzņēmuma preses sekretāre Agnese Līcīte atzīst: “Jāpiekrīt, ka pašlaik pieturvieta “Jumprava” neatbilst mūsdienu vizuālajai sabiedriskā transporta pieturvietu estētikai.”

Tā kā Jumprava nav starp tām pieturvietām, kur jau šogad notiks modernizācijas darbi, šovasar plānots uzlabot platformu tehnisko stāvokli, nomainot bojātās un nekvalitatīvi labotās seguma vietas ar jaunu materiālu. “Vienlaikus, mūsu kolēģi aktīvi strādā, lai pārvietošanas pa peroniem jau šobrīd būtu droša, taču atkušņa laikā aicinām būt īpaši piesardzīgiem,” norāda Līcīte. Atliek cerēt, ka nelaime nenotiks.