foto: LETA
CSP priekšnieka amatā pārcels EM valsts sekretāra vietnieku Lapiņu
Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieks Raimonds Lapiņš.
Politika
2024. gada 23. janvāris, 14:49

CSP priekšnieka amatā pārcels EM valsts sekretāra vietnieku Lapiņu

Jauns.lv/LETA

Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrija (EM) izstrādāto rīkojuma projektu, kas paredz Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) priekšnieka amatā pārcelt EM valsts sekretāra vietnieku Raimondu Lapiņu.

Ministru kabineta rīkojuma projekta "Par Raimonda Lapiņa pārcelšanu" mērķis ir nodrošināt CSP darbības nepārtrauktību un funkciju efektīvu izpildi, priekšnieka amatā pārceļot Lapiņu.

EM arī norāda, ka ir saņemta Lapiņa piekrišana viņa pārcelšanai CSP priekšnieka amatā.

Kopš 2023.gada 30.decembra CSP priekšnieka amata vieta ir vakanta. Šobrīd CSP priekšnieka pienākumu izpildītāja ir Baiba Zukula.

EM norāda, lai nodrošinātu labu pārvaldību, it sevišķi civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi un atbilstoši CSP darbības izvirzītajām prioritātēm, CSP priekšnieka amatam nepieciešams kandidāts ar zināšanām un pieredzi nozarē un administratīvajā darbā.

Lapiņam ir pieredze nozares politikas un stratēģijas īstenošanā, kā arī pieredze valsts sekretāra vietnieka tautsaimniecības jautājumos amatā, īstenojot par CSP darbu atbildīgās amatpersonas pienākumus. Lapiņa līdzšinējā profesionālā pieredze un kvalifikācija nodrošinās CSP kapacitātes stiprināšanu, veicinot tās efektīvu uzdevumu un funkciju izpildi.

LETA jau ziņoja, ka 2023.gada 29.decembrī beidzās līdzšinējās CSP priekšnieces Aijas Žīgures termiņš amatā. Viņa CSP priekšnieces amatā strādāja kopš 1998.gada 17.augusta.

CSP mērķis ir nodrošināt oficiālo statistiku un koordinēt oficiālās statistikas sistēmu, lai nodrošinātu statistiskās informācijas lietotājus ar neatkarīgu augstas kvalitātes oficiālo statistiku.