foto: ekrānuzņēmums no video
Pazīstams aktieris, kurš pametis Krieviju, sūdzas, ka viņu nepieņem darbā Rīgas teātros
Semjons Treskunovs tā arī netika pie darba iespējām Latvijā.
Sabiedrība
2024. gada 13. janvāris, 20:44

Pazīstams aktieris, kurš pametis Krieviju, sūdzas, ka viņu nepieņem darbā Rīgas teātros

Jauns.lv

Nevēloties atbalstīt karu, 24 gadus vecais krievu aktieris Semjons Treskunovs pirms vairāk nekā gada kopā ar sievu aizbrauca uz Izraēlu un pēc tam pārcēlās uz Spāniju. Nesenā intervijā raidījumam "And Graham Rumbled" Semjons pastāstīja, ka mēģinājis trīskārt iekļūt divos Rīgas teātros, taču saņēmis atteikumu.

Pirms vairāk nekā gada seriāla "Ivanovi-Ivanovi" (tika savulaik rādīts arī Latvijā) aktieris pameta Krieviju. Ir zināms, ka vispirms Semjons Treskunovs, atceroties savas ebreju saknes, apmetās uz dzīvi Izraēlā, bet pēc tam devās uz Spāniju, kur dzīvo līdz pat šai dienai.

Pēc Treskunova teiktā, viņam nācies daudz ko upurēt, lai varētu pamest Krieviju. Mākslinieks pastāstīja, ka no sava telefona grāmatiņas izdzēsis lielu skaitu kontaktu, taču dzimtenē viņam joprojām bijuši tuvi cilvēki, kas viņu atbalstījuši. Tagad Semjons ar sievu īrē dzīvokli un aktīvi meklē darbu cerībā beidzot nostiprināties Eiropā.

Spriežot pēc viņa intervijas raidījumam "Un atnāca Greiems", Semjons vēlējās pārcelties uz dzīvi Latvijā. Raidījuma vadītājam Vadimam Radionovam viņš pastāstīja, ka rakstījis vairākiem Rīgas teātriem - Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim un M. Čehova Krievu teātra Rīgā mākslinieciskajam direktoram Sergejam Golomazovam. "Krievu teātrim pat rakstīju: labi, negribat ņemt mani kā aktieri - ņemiet mani kā režisora asistentu. Viss. No abiem teātriem nāca, ka, pirmkārt, "bez izglītības nav skaidrs, ko ar tevi darīt". Bez teātra izglītības, nevis bez aktiermākslas izglītības. Man nav nekādas - ne režijas, ne teātra producēšanas izglītības. Un otrais punkts - Golomazova teātrī man teica, ka šobrīd nav iespēju palīdzēt cilvēkiem ar Krievijas pasēm atrast darbu. Tā aptuveni bija formulējums," atceras Treskunovs.