foto: Zane Bitere/LETA
Veģetāriešu skolas vadītājai krāpnieki izzog visu kontu 
Veģetāra uztura skolas "Vegus" vadītāja Dita Lase.
112
2024. gada 7. janvāris, 06:59

Veģetāriešu skolas vadītājai krāpnieki izzog visu kontu 

Māris Puķītis

Jauns.lv

Pazīstamā veģetārā dzīvesveida popularizētāja, veģetāra uztura skolas “Vegus” vadītāja Dita Lase piedzīvojusi finansiālu nelaimi – krāpnieki no viņas bankas konta nozaguši visu naudu.

“Ar banku sazinājos, visu nobloķēju, bet naudu vairs neatgūt,” ierakstā “Facebook” atklāj Lase. Lai citiem tā negadītos, viņa aicina nepieņemt kurjerpasta “DPD” maksājumus.

Viņa ievietojusi internetā sludinājumu par trauku mazgājamās mašīnas pārdošanu un pieteicis pircējs, solot pārskaitīt maksājumu. “Es apstiprināju maksājuma pieņemšanu, un viss, viņi bija tikuši klāt manam kontam, un no tā sāka aiziet nauda,” raksta Lase.

Komentāros pie sava brīdinājuma citiem Lase pauž, ka pieticis atvērt atsūtīto saiti un internetbanku, “un viss, gatavs”. Identifikācijai internetbankā viņa izmanto pirksta nospiedumu (tātad viedtelefonā): “Maksājumus neapstiprināju, tie sāka notikt paši.” 

Ieiet internetbankā nešķitis aizdomīgi, jo neprasīja apstiprināt maksājumu, kad jāievada kodi. “Te nekas nebija jādara. Kā iegāju, tā pēc brīža kontos sāka mainīties cipari,” atceras Lase, cerot, ka zaudējusi tikai algu un zagļi nav piekļuvuši kredītlīnijai. Viņa uzreiz zvanījusi bankai, kur paskaidrots, ka neko nevarot palīdzēt, jo pati esot apstiprinājusi maksājumu. 

Krāpnieki bieži izmanto šādu shēmu, sūtot interneta saites “DPD”, “Latvijas pasta” un citu uzņēmumu vārdā, tāpēc jābūt ļoti piesardzīgiem.