foto: Shutterstock
Īsta anekdote! Mamma atsakās pārskaitīt naudu dēlam zāģa iegādei, jo uzskata, ka zvana krāpnieks
Sabiedrība
2023. gada 30. decembris, 04:10

Īsta anekdote! Mamma atsakās pārskaitīt naudu dēlam zāģa iegādei, jo uzskata, ka zvana krāpnieks

Māris Puķītis

Jauns.lv

Laikā, kad ikvienam var piezvanīt krāpnieki, fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs dalījies “Facebook”, kā viņš palika bez kārotā pirkuma.

“Visi zin, ka aktivizējas krāpnieki, kuri var zvanīt no jebkura numura un skalot smadzenes ar mērķi tikt pie jūs bankas konta,” raksta Sokolovs. “Stāvēju “Depo” pie kases. Jau ir jāmaksā, un tad es sapratu, ka maku atstāju otrā jakā. Līdzi tikai telefons, bet kontā man nepietiks. Nu nekas, uzzvanīšu mammai, lai pārskaita. Un es ar telefonu samaksāšu.”

Sokolovs sarunājis ar kasieri, lai atliek malā viņa kāroto zāģi, un teicis, ka pēc desmit minūtēm atgriezīsies ar naudu. Viņš piezvanījis mammai un teicis: “Esmu pie kases, aizmirsu naudu bet janoperk jaunu motorzāģi. Ātri pārskaiti man 50 €.” 

Māte mirkli padomājusi un atbildējusi: “Ejiet ratā, stulbie krāpnieki!” Sokolovam bija smieklīgi bēdīgi reizē: “Mamma, tas ir ES!!!!!” Uz to māte atbildējusi: “Tagad jebkādu balsi var saģenerēt.” Un nolikusi klausuli. “Es zvanu vēlreiz, bet viņa neceļ! Tiešām, stulbie krāpnieki! Paliku bez zāģa! Besī!!!” tā nu Sokolovs devies mājās, kaut gan viņam esot aizdomas – mamma zināja, ka tas ir viņš.