Kultūra
2023. gada 14. decembris, 09:52

Video: Ojārs Vācietis – putnu draugs un akmeņu kolekcionārs

Jauns.lv

Izcilajam latviešu dzejniekam šogad apritētu 90 gadu. Ojāra Vācieša dzīvoklī, kur ierīkots viņa muzejs, apmeklētāji var ielūkoties dzejas meistara sadzīvē un iepazīt viņa ikdienas ieradumus.

Ojāra Vācieša muzeja vecākais speciālists Ojārs Bērziņš stāsta, ka dzīvokli dzejniekam piešķīra Rakstnieku savienība. Tas nebija īpaši labā stāvoklī, tālu no Rīgas centra, bez centrālapkures un siltā ūdens, bet Vācietis priecājies, ka ticis pats pie sava mitekļa, un pat rakstījis savam draugam Gunāram Grāvim – dzīvoklis ir tik liels, ka tajā var spēlēt futbolu. Tas patiešām nebija no mazajiem, īpaši jau padomju laikiem – kopā nedaudz vairāk kā 100 kvadrātmetru. Pārdaugavā dzejnieks jutās ļoti labi, un daudzas viņa pastaigu vietas atspoguļotas dzejā. Vēl kāda viņa aizraušanās – putni. Uz dzejnieka galda stūra stāv 1936. gadā izdota grāmata “Latvijas putni”, par kuru Vācietis teicis – tā ir viņa pati mīļākā, pati svarīgākā grāmata, kas viņam ļauj iepazīt katru sastapto putnu.

Ojārs Vācietis – putnu draugs un akmeņu kolekcionārs

Izcilajam latviešu dzejniekam šogad apritētu 90 gadu. Ojāra Vācieša dzīvoklī, kur ierīkots viņa muzejs, apmeklētāji var ielūkoties dzejas meistara sadzīvē ...

gallery icon

Skaties video un uzzini arī par Ojāra Vācieša akmeņu kolekciju, paradumu lasīt dzeju pa telefonu un citiem hobijiem un ieradumiem.