Divi deputāti, iespējams, dzeršanas dēļ zaudējuši pielaidi valsts noslēpumam
Divi pašreizējās Saeimas deputāti pielaidi valsts noslēpumam nav saņēmuši tāpēc, ka, esot pamatīgā alkohola reibumā, viņi ir pazaudējuši svarīgus dokumentus. Kuri tieši ir šie deputāti, netiek atklāts.
Politika
2015. gada 26. februāris, 06:13

Divi deputāti, iespējams, dzeršanas dēļ zaudējuši pielaidi valsts noslēpumam

Jauns.lv

Divi Saeimas dzeršanas dēļ, iespējams, ir zaudējuši pielaidi valsts noslēpumam, jo viņi, būdami alkohola reibumā, nozaudējuši svarīgus dokumentus, radio „Baltkom” pastāstījis Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs un Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs („Saskaņa”).

Nogrēkojušos deputātu vārdus gan Orlovs nenosauca, piebilstot, ka viņš pie secinājuma, ka deputātiem liegta pieeja valsts noslēpumam, nonācis patstāvīgas izmeklēšanas gaitā.

„Ir konstatēti gadījumi par pašreizējo deputātu rīcību stipra alkohola reibuma iespaidā, bet tie ir notikuši, pirms vēl viņi kļuva par Saeimas deputātiem. Tie ir mani pieņēmumi, jo es zinu par šiem gadījumiem un zinu, ka šiem deputātiem nav pielaides valsts noslēpumam. Ja cilvēks, piemēram, būdams amatpersona, piedzeras un pazaudē dokumentus, protams, ka tas kļūst zināms. Pēc tam viņš kļūst par deputātu, un, ja viņam darba dēļ ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam, tad Satversmes aizsardzības birojs vai Drošības policija to pieprasījumu vērtē. Diviem deputātiem pielaides nav, kuriem tieši – ir zināms,” Orlova teikto atreferē portāls mixnews.lv.

To, ka deputātiem liegta pieeja valsts noslēpumam dzeršanas dēļ, viņš secinājis pats: „Tas ir mans personīgais viedoklis, tas bāzējas tikai uz manām analītiskajām dotībām. Satversmes aizsardzības birojs vai Drošības policija nepaskaidro, kāpēc kādam deputātam nav pielaides valsts noslēpumam.”

Orlovs arī teica, ka neatceras Saeimas sasaukumu, kurā dažu mēnešu laikā jau trīs parlamentārieši iesaistīti skandālos ar alkohola lietošanu. Jāatgādina, ka iepriekš deputāts Veiko Spolītis („Vienotība”) notverts, braucot dzērumā, bet Artuss Kaimiņš (Latvijas Reģionu Apvienība) ālējies Vecrīgas klubā, avukārt tikko kļuvis zināms, ka deputāts Andris Vilks (Nacionālā apvienība) 19. februāra vakarā atrasts uz ielas stiprā alkohola reibumā. Vilks agresīvi uzvedies gan ātrās palīdzības automašīnā, gan Gaiļezera slimnīcā, tāpēc vajadzējis pieaicināt kārtības sargus. Šā iemesla dēļ Vilks tikko arī nolicis deputāta mandātu.

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA, Evija Trifanova/LETA