Narkologs Strazdiņš: "Daudzi deputāti ir ar psihiskām novirzēm"
Novērojot tagadējos Saeimas deputātus, psihiatrs - narkologs Jānis Strazdiņš spiests atzīt, ka starp izvēlētajiem tautas kalpiem ir daudz cilvēku ar psihiskām novirzēm, kuras radījis alkohols.
Sabiedrība
2015. gada 27. februāris, 06:30

Narkologs Strazdiņš: "Daudzi deputāti ir ar psihiskām novirzēm"

Jauns.lv

Psihiatrs – narkologs, bijušais Saeimas deputāts Jānis Strazdiņš (ZZS) atklājis, ka vairāki Saeimas deputāti sirgst ar dažādām novirzēm, kas rada satraukumu par viņu psihisko veselību. Kuri konkrēti deputāti sirgst ar alkoholismu Strazdiņš gan neatklāja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­ Rīgas Stradiņa universitātes doktors, psihiatrs – narkologs Jānis Strazdiņš radio „Baltkom” teicis, ka starp izvēlētajiem tautas kalpiem ir daudz cilvēku ar novirzēm, kas rada aizdomas par viņu psihisko veselību. ai gan Latvijas Satversme nenosaka pārbaudīt Saeimas deputātu psihisko veselību, jautājums tādēļ nekļūst mazsvarīgs, uzskata Strazdiņš.

„Ja cilvēkam ir labila psihe, vai ir kādas novirzes, viņš var būtiski kaitēt, bet tauta to ne vienmēr saprot. Daži pārliecinoši aizstāv savas idejas, faktiski būdami slimi,” ārsta teikto atreferē portāls mixnews.lv.

Tajā pašā laikā narkologs atzina­, ka deputātu tieksme uz alkoholu varētu būt saistīta ar to, ka viņu darbs ir saspringts: „Norit politiskā cīņa starp partijām, liela loma ir provokatīviem momentiem,” piebilstot, ka darba dēļ politiķiem bieži nākas apmeklēt pasākumus, kuros pasniedz grādīgus dzērienus. Bet, atšķirībā, no ārzemju politiķiem, mūsējiem nespēj turēties pretī zaļajam pūķim.

„Es zinu daudzus diplomātus, kas pasākumos visu laiku staigā ar glāzi rokā, bet beigās atstāj to pilnu, taču ne katrs cilvēks ir tik labi audzināts, lai tā uzvestos,” saka Strazdiņš.

Jāatgādina, ka pēdējā laikā izvērtušies vairāki skandāli sakarā ar Saeimas deputātu alkoholismu. Tikko deputāta mandātu nācās nolikt deputātam no Nacionālās apvienības Andrim Vilkam, kurš, būdams alkohola reibumā, esot sarīkojis nekārtības slimnīcā, kur nogādāts pēc tam, kad atrasts guļam uz ielas. Savukārt pērnā gada decembrī deputāts Artuss Kaimiņš (Reģionu apvienība), būdams alkohola reibumā, vienā no Vecrīgas izklaides vietām iesaistījās konfliktā. Pirms tam deputāts Veiko Spolītis („Vienotība”) tika aizturēts, būdams pie stūres alkohola reibumā. Vēl kļuvis zināms, ka diviem Saeimas deputātiem, iespējams, nav pielaides valsts noslēpumam, jo viņi, būdami alkohola reibumā, nozaudējuši svarīgus dokumentus.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, Evija Trifanova/LETA, Vida Press