foto: REUTERS/SCANPIX
Katru dienu Latviju šķērso vairāki reisi no Krievijas; vai mūsu gaisa telpā tomēr drīkst ielidot lidmašīnas no kaimiņvalsts?
Krievijas nacionālās aviosabiedrības "Aeroflot" lidmašīna.
Sabiedrība
2023. gada 29. novembris, 05:16

Katru dienu Latviju šķērso vairāki reisi no Krievijas; vai mūsu gaisa telpā tomēr drīkst ielidot lidmašīnas no kaimiņvalsts?

Jauns.lv

Katru dienu Latvijas gaisa telpu šķērso vairāki reisi, kas izmanto Krievijas gaisa telpu. Civilās aviācijas aģentūra skaidro, ka gaisa kuģiem, kas nav reģistrēti vai nepieder ar Krieviju saistītām fiziskām vai juridiskām personām, nav liegums izmantot Eiropas Savienības gaisa telpu.

Katru dienu Latvijas gaisa telpu šķērso vairāki reisi, kas izmanto Krievijas gaisa telpu. Vairāki pārvadātāji arī izlido no Krievijas lidostām, tomēr šajā gadījumā tas nav aizliegts, skaidro Civilās aviācijas aģentūra.

Sankciju pakotne nosaka, ka Eiropas Savienības gaisa telpu lidojumiem nedrīkst izmantot Krievijā reģistrēti gaisa kuģi vai arī gadījumos, kad gaisa kuģis pieder fiziskai vai juridiskai Krievijas personai.

Krievijā reģistrēti gaisa kuģi Latvijas un Eiropas Savienības gaisa telpu izmantot nedrīkst, tāpēc lidojumi, piemēram, no Maskavas uz Kēnigsbergu notiek neitrālajā gaisa telpā.