foto: Rojs Maizītis
Dziedātājs Leiškalns, glābjot bērnu, pazaudē balsi
Dziedātājs Uldis Leiškalns bija klāt īstajā laikā un vietā.
Sabiedrība
2023. gada 18. novembris, 05:15

Dziedātājs Leiškalns, glābjot bērnu, pazaudē balsi

Jauns.lv

Kādam mazam bērnam paveicās nenokļūt zem auto riteņiem – laimīgā kārtā netālu atradās baritons Uldis Leiškalns ar savu skaļo balsi.

Dramatiskie notikumi risinājās tirdzniecības centra autostāvvietas otrajā stāvā. “Mammīte gāja un turēja apmēram divus gadus vecu bērniņu aiz krāgas, un tad palaida vaļā. Un bērns, nesen iemācījies staigāt, tip-tip, ātrā solītī uz priekšu. Es sacīju, ka vajag turēt pie rokas, viņa mani ignorēja. Un pēkšņi mašīna stūmās atpakaļ, bet bērns bija tieši ceļā – mazs, un šoferis viņu neredz,” Jauns.lv stāsta Leiškalns.

Viņš bija pārāk tālu, lai paspētu mazo saķert un paraut malā, atlika likt lietā savu trenēto balsi. “Nobļāvos vienreiz, tad otrreiz, un šoferis sadzirdēja, apstājās, izleca ārā. Ja nebūtu brēcis, mazajam droša nāve,” saka Uldis. Māmiņa stāvējusi kā apstulbusi, pēc tam paņēmusi bērnu un, ne vārda nesakot, aizgājusi.

Leiškalns uz nedēļu pēc tam zaudējis balsi, divas dienas lietojis sūkājamās tabletes, tikai tagad sācis atgūties. “Atcēlu dažus koncertus, neaizbraucu uz Viļņu par Ziemassvētku veci. Pirmo reizi pēc tam ar čērkstošu balsi 16. novembra rītā nodziedāju senioriem Rīgā pansionātā “Mežciems”,” piebilst Uldis, kurš cer drīzumā atkal atgūt dziedamo rīkli.

Tēmas