112
2023. gada 16. novembris, 11:55

VIDEO: soctīklos sašutumu izraisa video, kurā "Venipak" kurjers teju izraisa smagu avāriju

Jauns.lv

Paku piegādes uzņēmums "Venipak" uz izmeklēšanas laiku atstādinājis agresīvu autobraucēju, kurš apdraudēja citus ceļu satiksmes dalībniekus uz Bauskas šosejas. Video, kurā fiksēti bīstamie manevri starp vairākām kravas automašīnām izraisījuši plašu rezonansi sociālajos tīklos, vēsta LTV "Panorāma".

Video redzams, kā uzņēmuma "Venipak" kurjers ne tikai agresīvi brauc, bet neapdomīgā apdzīšanā teju izraisa smagu avāriju, ar daudzām automašīnām, ieskaitot smagās mašīnas. Vēl citā fotogrāfijā redzams šī paša uzņēmuma buss apgāzies Baldonē. Abi gadījumi tiekot izmeklēti, agresīvais braucējs uz izmeklēšanas laiku ir atstādināts. 

"Mēs esam izstrādājuši iekšējās kārtības noteikumus, kas paredz, ka šoferi jeb kurjeri reprezentē uzņēmumu. Tāpēc jāievēro gan ceļu satiksmes noteikumi, gan arī virkne citu normu. Mēs nosodām agresīvu braukšanu jebkādos apstākļos, kas apdraud gan pašu kurjeru, gan arī citus ceļu satiksmes dalībniekus. Tas nav pieļaujami, un ar abiem šoferiem jau veiktas nopietnas pārrunas,” skaidro SIA "Venipak Latvija" izpilddirektore Sanita Bērziņa.

Šogad satiksmes negadījumos miruši 127 cilvēki. Cietuši 3689. Un tas ir vairāk nekā pērn tādā pašā laika posmā. Diskusijās, kas raisās sociālo tīklu vietnēs, vaicāts arī – kādi ir "Venipak" uzņēmuma noteikumi? Vai ātrāka paciņu piegāde ietekmē šoferu algu? Iesaistīta arī Darba inspekcija.

Vairāk skaties LTV sižetā: