foto: sadursme.lv
"Bolt" taksometrs uz gājēju pārejas notriec pusaudzi ar velosipēdu un pamet notikuma vietu
112
2023. gada 1. novembris, 15:10

"Bolt" taksometrs uz gājēju pārejas notriec pusaudzi ar velosipēdu un pamet notikuma vietu

Jauns.lv

Otrdien, 31. oktobrī Rīgā pie "Volvo sporta centra" notika negadījums, kurā bija iesaistīts melns "Bolt" taksometrs un pusaudzis uz velosipēda.

Negadījums notika ap pulksten 17:30. Zēns tika notriekts uz gājēju pārejas, taču par laimi viņš nav smagi cietis. "Bolt" taksometrs pameta notikuma vietu. Policija lūdz atsaukties aculieciniekus.

"Bolt" ziņo, ka šobrīd aktīvi tiek izmeklēti visi šī notikuma apstākļi.

Tikmēr soctīklā "Sadursme" par notikušo izvērtusies asa diskusija.

foto: sadursme.lv

Kāds vīrietis soctīklā raksta: "Mana pieredze gandrīz 25 gadi pie stūres pa 50-60 000 kilometru gadā. Arī esmu notriecis gājēju un izdevās pierādīt, ka neesmu vainīgs. Persona izskrēja man priekšā uz ceļa starp noparkotiem auto. Šodien cilvēkiema ir uzmanību un domāšanu ir ļoti švaki, diemžēl, īpaši pusaudžiem.

Tikmēr cits komentēja: "Jautājums, kādā ātrumā ritenis šķērsoja gājēju pārēju. Ja tas paspēja gandrīz šķērsot ceļu un velosipēdists viegli slīpī dabuja pa aizmugurējo riteni... Kad beidzot būs aizliegums šķērsot gājēju pāreju ar riteni. Tā ātrums nav salīdzināms ar gājēju, un tas var izlidot no tumsas uz ceļa ar kādiem 30 km/h. Bet tas, ka autovadītājs pameta notikuma vietu, nav labi. Varbūt tumsā šoferis nepamanīja, ka kāds guļ uz zāliena. Cerams, ka bērnam nav smagas traumas un ātri atveseļosies.

Vēl kāds komentē: "Bet bērniem ir jāmāca, CSN noteikumus - uz gājēju pārejas gājējam ir priekšroka tikai tad, ja tā tiek dota! Nav jāmauc kā aunam, ir tumšais laiks, nav tās redzamības, jo nav atstarotāju utt!"

Cita komentētāja vērsa uzmanību taksometru vadītāju pārkāpumiem: "Bieži pamanu, ka "Bolt" vadītāji neievēro ceļa satiksmes noteikumus. Vakar ap plkst. 14:50 uz gājēju pārejas Lielirbes ielā virzienā uz Jūrmalu gandrīz bija notriekts bērns, jo vadītājs, braucot pa kreisu joslu, izdomāja neapstāties."

"Vai "Boltiem" nav obligātais GPS tracker?" jautā vēl kāda soctīklu lietotāja.

foto: sadursme.lv

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 129 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 17 personas. Astoņi no cietušajiem bija gājēji.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 444 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 154 par ātruma pārsniegšanu un seši par agresīvu braukšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvo pārkāpumu process un četri kriminālprocesi.