foto: Facebook.com/ Užsienio reikalų ministerija
Baltu balvu saņēmis LU Latviešu valodas institūta vadošais pētnieks Edmunds Trumpa
Baltu balvas saņēmējs Edmunds Trumpa (vidū) kopā ar ministriem Krišjāni Kariņu (no kreisās) un Gabrieļu Landsberģi.
Kultūra
2023. gada 16. oktobris, 16:44

Baltu balvu saņēmis LU Latviešu valodas institūta vadošais pētnieks Edmunds Trumpa

Jauns.lv / LETA

Baltu balvu saņēmis Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūta vadošais pētnieks LU Lituānistikas centra direktors Edmunds Trumpa.

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš šodien darba vizītē apmeklēja Lietuvu. Kariņa un Lietuvas ārlietu ministra Gabrieļus Landsberģa klātbūtnē norisinājās arī Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju ikgadējās Baltu balvas pasniegšanas ceremonija.

Šogad Baltu balvu saņēma Trumpa, kurš jau vairāk nekā 20 gadu strādā par pasniedzēju LU Humanitāro zinātņu fakultātē. ĀM norāda, ka Trumpa ir sniedzis izcilu ieguldījumu baltu valodu pētniecībā - pētījis abu valodu dialektus, viņam ir ievērojams skaits zinātnisko rakstu un publikāciju, darbojas arī kā tulkotājs.

Ārlietu ministrs Kariņš pateicās Trumpam par lielo darbu baltu valodu pētniecībā un saiknes uzturēšanā starp abām valstīm.

Baltu balva tiek piešķirta par izciliem sasniegumiem baltu mantojuma pētniecībā, kopšanā un stiprināšanā. Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju Baltu balva tiek pasniegta kopš 2018.gada.

Iepriekšējos gados šo balvu ir saņēmusi profesore un valodniece Laimute Balode, profesors un ilggadējs Vītauta Dižā universitātes Letonikas centra vadītājs Alvīds Butkus, diplomāts un valodnieks Alberts Sarkanis, Šauļu Universitātes Baltu centra vadītāja, valodniece un pasniedzēja Regīna Kvašīte un tulkotāja Dace Meiere.