Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Robežsargiem pūš ar piparu gāzi — pamestā Jaunciema mājā ar spēku aiztur nelegālos imigrantus un viņu atbalstītājus
foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas robeža ar Baltkrieviju ir iecienīta nelegālo imigrantu iekļūšanas vieta
Sabiedrība

Robežsargiem pūš ar piparu gāzi - pamestā Jaunciema mājā ar spēku aiztur nelegālos imigrantus un viņu atbalstītājus

Jauns.lv

Robežsargi kādā Jaunciema ēkā aizturējuši kārtējo noziedzīgo grupējumu, kurš organizē un atbalsta nelegālo imigrantu pārvietošanu; noziedzīgās grupas dalībnieks izrādīja pretošanos, uzbrūkot robežsargiem ar piparu gāzes baloniņu.

Robežsargiem pūš ar piparu gāzi — pamestā Jaunciem...

Vakar, 9. oktobrī robežsargi ilgstošu operatīvo pasākumu rezultātā Rīgā aizturēja kādu Latvijas pilsoni par atbalsta sniegšanu un vairāku Eritrejas pilsoņu pārvietošanu.

Jaunciemā kādā pamestā dzīvojamā ēkā tikai aizturētas kopumā 13 personas bez personu apliecinošiem dokumentiem un derīgām vīzām vai uzturēšanās atļaujām. Aizturēšanas brīdī viena no personām, noziedzīgās grupas dalībnieks, izrādīja pretošanos un vairākkārtīgi uzbruka robežsargam, izsmidzinot piparu gāzes baloniņa sastāvu robežsargam sejā.

Jāpiebilst, ka aizturēto personu mantās robežsargi konstatēja arī vairākus svešus dokumentus ar acīmredzamām viltojuma pazīmēm, kā arī pneimatiskam ierocim līdzīgu priekšmetu.

Jāpiebilst, ka 4.oktobrī Plakanciema mežā tika aizturēta 23 nelegālo migrantu grupa. Uz viņu pēdām drošībnieki nokļuva, saņemot informāciju no SIA "Rīgas meži" darbiniekiem par mežā manītajām aizdomīgajām personām