foto: Ieva Lūka/LETA
Meteorologs: "Apkures sezonu Latvijā vēlams sākt nākamnedēļ"
Cilvēki Bastejkalnā rudenī.
Sabiedrība
2023. gada 28. septembris, 11:15

Meteorologs: "Apkures sezonu Latvijā vēlams sākt nākamnedēļ"

Jauns.lv

Meteorologs Jānis Trallis sociālajā tīklā "X" [Twitter] paudis, ka tuvākajā nedēļā salnas nav gaidāmas, un tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra Latvijā būs kā vasarā, taču līdz ar oktobra sākumu kļūs vēsāks. Ir laiks sākt domāt par apkuri.

"Tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra Latvijā būs kā vasarā, bet līdz ar oktobra sākumu tā pietuvosies normai (daudzu gadu vidējam lielumam). Jaunākās prognozes vairs nerāda liela siltuma atgriešanos šogad. Nākamnedēļ vēlams sākt apkures sezonu - nevajag gaidīt telpu atdzišanu," raksta meteorologs. 

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 28. septembrī, gaiss iesils līdz +19...+25 grādiem, iespējami jauni siltuma rekordi. Tiek prognozēts, ka, sākot ar piektdienu, temperatūra pazemināsies.

Visticamāk, nedēļas beigās pūtīs mēreni stiprs rietumu vējš, brīžiem līs un gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +14...+19 grādus, bet naktīs un rītos gaiss iesils līdz +8...+14 grādiem.

Iespējams, pēc dažām vēsākām dienām oktobra pirmajā pusē gaisa temperatūra atkal paaugstināsies: termometra stabiņš uz īsu brīdi var pakāpties nedaudz virs +20 grādiem.