"Te kāds sašņaucies nav?" Līvānieši nikni par PTAC izdarībām māju pagalmos
Sabiedrība
2023. gada 27. septembris, 09:47

"Te kāds sašņaucies nav?" Līvānieši nikni par PTAC izdarībām māju pagalmos

Jauns.lv

Jauns.lv jau ziņoja par Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) norādījumiem ierobežot bērnu rotaļas daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, kuros izvietotas [it kā] bērnu apdraudošas rotaļu iekārtas. Iedzīvotāji ir nikni saistībā ar notiekošo, asi komentējot rotaļlaukumu jaunos standartus.

Daudzi Līvānu iedzīvotāji ir pamanījuši, ka Līvānu daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos ar brīdinājuma lentām ir norobežoti bērnu rotaļu laukumi. Tas vietējiem izsaucis pamatīgu sašutumu. 

"Te kāds sašņaucies nav? Kapēc tiltus pār dubnu neslēdza? tur arī galvu var iebāzt starp margām," komentē līvānietis Agris. 

"Milzīgs "paldies" sūdzmanim! Tagad bērni varēs lietderīgāk pavadīt brīvo laiku dragājot pa ielām. Tur drošāk," teic Sandra. 

"Vairāk kā 10 gadus viss bija ok,varēja lietot... tagad pēkšņi nevar. Viņi paši nekur savas galvas nav iespieduši?", komentē Inga. 

Šādi, neizpratnes pilni komentāri Līvānu novada "Facebook" lapā ir desmitiem. Taču Līvānu novada pašvaldība skaidro, ka rotaļu laukumu ierobežošana nav gluži pašvaldības iniciatīva, bet gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) norādījums, jo organizācijas ieskatā rotaļu elementi nedrīkst tikt izmantoti, kas pamatots ar dažādiem argumentiem.

Daudzi no tiem, pašvaldības ieskatā, ir visai savādi, piemēram, slīdkalniņus nedrīkst izmantot, jo to kāpnītēs starp pakāpieniem PTAC ieskatā “pastāv galvas un kakla iespīlēšanās risks”. Organizācija pieprasa nomaiņu vai demontāžu.