foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
FOTO: dusmu izgāšana, “joks” vai apzināta kaitniecība? Mārupē grāvī samet desmitiem “Bolt” skrejriteņu
Sestdienas rīts Mārupē - kādam ļoti nepatīk skrejriteņi.
Novadu ziņas
2023. gada 24. septembris, 13:45

FOTO: dusmu izgāšana, “joks” vai apzināta kaitniecība? Mārupē grāvī samet desmitiem “Bolt” skrejriteņu

Jauns.lv

Sestdienas rītā Mārupes iedzīvotāju “Facebook” grupā un “Sadursme” sociālo tīklu kontos parādījās bilde, kas izraisīja ļoti plašu iedzīvotāju diskusiju, – uz Zeltrītu ielas nofotografēti desmitiem “Bolt” elektriskie skrejriteņi, kas samesti grāvī.

Daļa komentētāju vaino slikti audzinātus un izlaistus jauniešus, bet citi uzskata, ka šādiem skrejriteņiem satiksmē vispār neesot vietas un tad tie arī nevīžīgi netiks nomesti uz dažādām ietvēm vai pat brauktuvēm, traucējot citus satiksmes dalībniekus. Tāpat netrūka arī komentētāju, kas situāciju uzskatīja par smieklīgu un iespējamo vaininieku rīcību par smieklīgu.

"Lūk, kāpēc Latvijā nevar būt nekādu labu lietu un izaugsmes, jo te dzīvo tādi atsaldeņi, kas dara šādas lietas", "Kādam bija produktīva nakts", "Žēl, ka mums ir tik daudz īstu idiotu...", "Rudens sestdiennieks?" un daudz ko citu rakstīja komentētāji.

"Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka šis vandalisma gadījums konstatēts naktī no 16. septembra uz 17. septembri, par ko mūs garāmgājējs informēja 17. septembra rītā. Savā sistēmā redzam, šie skrejriteņi tika sagāzti no dažādām vietām ap apdzīvoto ielu. Par šo vandalisma gadījumu un mantas tīšu bojāšanu jau esam vērsušies Valsts policijā un cieši sadarbojamies apstākļu noskaidrošanā," situāciju komentē "Bolt" skrejriteņu speciālists Latvijā Valts Marga. 

Skrejriteņu jautājums Latvijā un daudzviet citur pasaulē pēdējos gados bijis ļoti aktuāls un nereti arī sāpīgs. Rīgā ir pat radītas pirmās elektrisko skrejriteņu novietošanas zonas.

Rīgas pašvaldība septembra sākumā izveidojusi pirmās 10 mikromobilitātes rīku novietošanas stāvvietas, kur turpmāk iedzīvotāji un rīku iznomātāji varēs novietot koplietošanas elektriskos skrejriteņus un elektriskos velosipēdus, ziņo Rīgas dome.

Mikromobilitātes rīku novietošanas zonas tiks izveidotas uz ietvēm starp pilsētvides labiekārtošanas elementiem, kur tās netraucēs ne gājējiem, ne velobraucējiem. Tās tiks apzīmētas ar horizontālo ceļa apzīmējumu – baltu taisnstūri ar vidū iezīmētu mobilitātes rīku, vēsta LSM.lv

Pirmās mikromobilitātes rīku novietošanas zonas izveidotas:

  • 13. janvāra ielā pie Raiņa bulvāra - divas stāvvietas,
  • pie ēkas Miera ielā 46 (no Tallinas ielas puses uz ietves),
  • Raiņa bulvārī 13,
  • Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā,
  • Uzvaras bulvārī pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas,
  • 13. janvāra ielā pie Raiņa bulvāra,
  • Raiņa bulvārī pie Krišjāņa Barona ielas,
  • 13. janvāra ielā – laukumā pie gājēju tuneļa,
  • Aleksandra Čaka ielā pie Ziedoņdārza.

Informācija par mikromobilitātes rīku novietošanas zonām būs pieejama Georiga.lv.