foto: LETA
Ombuds: Sabiedrisko mediju ētikas jomā visbiežāk sūdzas par precizitāti, patiesumu un diskriminācijas pazīmēm
Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu ombuds Anda Rožukalne.
Sabiedrība
2023. gada 22. septembris, 16:04

Ombuds: Sabiedrisko mediju ētikas jomā visbiežāk sūdzas par precizitāti, patiesumu un diskriminācijas pazīmēm

Jauns.lv/LETA

Sabiedrisko mediju ētikas jomā iedzīvotāji visbiežāk sūdzas par precizitāti, patiesumu un diskriminācijas pazīmēm, piektdien mediju konferencē sacīja Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu ombuds Anda Rožukalne.

Viņa norādīja, ka vairāk pieteikumu ir par Latvijas Televīziju (LTV), kam seko Latvijas Radio, un daži iesniegumi saņemti arī par portālu "Lsm.lv".

Vienlaikus viņa norādīja, ka, kaut arī skaitliski izceļas LTV, tomēr sarežģītāki jautājumi bijuši par Latvijas Radio darbu, kā piemēru minot jautājumu par radioteātri, kas ir jauns, ne-žurnālistikas virziens, bet vienlaikus tiek pārraidīts sabiedriskajā medijā.

Komentējot ētikas problēmjautājumu risināšanu, Rožukalne sacīja, ka viņa mēģina ieviest praksi - apspriest sakrājušās ētikas problēmas arī ar pašiem medijiem.

Jau ziņots, ka šodien notiek sabiedrisko mediju jomas konference "Latvijas sabiedriskie mediji un sabiedrība 2023: ieklausīties, ieraudzīt, izprast", kurā mediju pārstāvji, politiķi un jomas eksperti diskutē par sabiedrisko mediju lomu valsts dzīvē, žurnālistu ētiku un citiem jautājumiem.