foto: Tukuma novada pašvaldība
Ziedoņa darzā Mālkalnā Tukumā iestādītas sakuras
Ar jauniem dižstādiem papildināts Ziedoņa darzs Mālkalnā.
Novadu ziņas
2023. gada 24. septembris, 05:14

Ziedoņa darzā Mālkalnā Tukumā iestādītas sakuras

Jauns.lv

19.septembrī, “Meža dienas 2023” ietvaros, sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un ar projekta finansētāja – Meža attīstības fonda un Meža dienu atbalstu, ar 5 jauniem dižstādiem – sakurām – Tukumā tika papildināts jau esošais Ziedoņa dārzs Mālkalnā. Iestādītie dižstādi ir atbilstoši gan reģionam, gan laikapstākļiem, lai tie spētu ieaugt un nākotnē veidotu skaistu pilsētas ainavu.

Jaunos kokus stādīja Tukuma novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa kopā ar dārzkopības un ainavu veidošanas speciālistiem, kuri stādīšanas laikā izglītoja ainavas veidošanā, parku kopšanā un pareizā koku stādīšanā un klātesošos interesentus iepazīstināja ar Ziedoņa dārza Mālkalnā veidošanas un attīstības iecerēm.

Esošā Ziedoņa dārzā, kur ķiršu stādīšanā piedalījies pats Imants Ziedonis, apzaļumošana un papildināšana ar jauniem stādījumiem jau kļuvusi par tradīciju, jo jau iepriekšējos gados, Mežu dienu ietvaros, šeit tika ierīkotas jaunas sakuru stādu grupas, kas ziedēšanas laikā priecē dārza apmeklētājus.

Savukārt Pasaules Talkas ietvaros domes priekšsēdētājs Mālkalnā iestādīja Laimes koku – sakuru.