foto: LETA
Mamikins: pēc nedēļas Maskavā ekskursanti skūpstīs Rīgas peronu
Andrejs Mamikins.
Sabiedrība
2023. gada 16. septembris, 04:43

Mamikins: pēc nedēļas Maskavā ekskursanti skūpstīs Rīgas peronu

Jauns.lv

“Padzīvojot nedēļu Maskavā, pat viskaislīgākais mūsu valstiskuma ienaidnieks kļūs par vislielāko Latvijas fanu,” tā kādreiz ir teicis Andrejs Mamikins, kurš tagad ir pilnībā mainījis nostāju.

2012. gadā publicētā rakstā Mamikins par Latviju pauda: “Laba mums ir valsts. Nē, nopietni. Laba, kopumā demokrātiska, pilnībā korekta attiecībā pret saviem iedzīvotājiem. Šeit reāli mēneša laikā raksta atbildes uz iedzīvotāju iesniegumiem valsts iestādēs; šeit, pienākot pie apsardzes, tiešām var dzirdēt atbildi uz uzdoto jautājumu. Šeit vilcieni un lidmašīnas kursē pēc grafika, šeit nav jārāda pase tik tikko pie apvāršņa ieraudzītam policistam, šeit tevi uzrunā ar jūs un gandrīz nerunā rupjības.”

Mamikins nesen bija atgriezies no Maskavas un nemaz nejūsmoja: “Ja tev metro neiesita ar elkoni pa seju, tev ir paveicies. (..) Ja dabūji ar steku pa galvu piepilsētas vilcienā un tev neatvainojās – tas ir normāli: tev vienkārši gadījās braukt vienā vilcienā ar CSKA-Zenit faniem, bet policisti mērķēja ne jau tev, bet tam kliedzošajam futbola fanam.”

Tolaik Mamikins Latviju negānīja par nacisma zemi un ļoti novērtēja Krievijā nu jau izskausto vārda brīvību: “Pie mums Latvijā pašu nežēlīgāko komentāru pret valsts premjerministru neviens neievēros, ieskaitot pašu premjeru; turpretim Krievijā pēc būtības nevainīga protesta akcija pret visnekrietnākajiem vietējās varas meliem un nelikumībām var maksāt veselību un mēnesi laika, ko nāksies pavadīt cietumā…”

“Dzintara, Parādnieka un tamlīdzīgu politisko jokdaru vietā” Mamikins ieteica nepažēlot Latvijas nodokļu maksātāju naudu, lai apmaksātu Latvijas krieviem ekskursijas uz Krieviju, iesakot sākt ar Maskavu, jo “aizsūtīt mūsējos uzreiz uz Saratovas apgabalu – tas būtu patiešām nežēlīgi”, portāla TVNET publicētajā rakstā teica Mamikins.

“Padzīvojot nedēļu Maskavā, pat viskaislīgākais mūsu valstiskuma ienaidnieks kļūs par vislielāko Latvijas fanu. (..) Pēc nedēļas atgriežoties, ekskursanti skūpstīs Rīgas Centrālās stacijas peronu, viņiem pat latviski runāt sagribēsies. Galvenais, lai biļete nebūtu vienvirziena...” rakstīja Mamikins, kurš tagad gan izvēlējies biļeti vienā virzienā.