foto: LETA
VARAM ministrs Sprindžuks nolēmis sākt Rēzeknes mēra Bartaševiča atlaišanas procedūru
Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.
Politika
2023. gada 13. septembris, 16:07

VARAM ministrs Sprindžuks nolēmis sākt Rēzeknes mēra Bartaševiča atlaišanas procedūru

Jauns.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks nolēmis atstādināt no darba Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču.

Ministrs nosūtījis Bartaševičam vēstuli, kurā lūdz piecu dienu laikā sniegt paskaidrojumus. Pēc tam Bartaševiča atbilde būs jāvērtē speciālai komisijai, kas arī ieteiks ministram, kāds lēmums būtu jāpieņem. Pašlaik Rēzeknes pilsētas pašvaldībai ir pievērsta pastiprināta uzmanība, jo tai ir izveidojušās finanšu grūtības un tā nespēj segt visas savas saistības.

Rēzeknes pilsētas domes opozīcija arī mēģināja gāzt no amata domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču ("Kopā Latvijai"), tomēr nesekmīgi.

Jūlija beigās Rēzeknes domes opozīcijas deputāti nosūtīja vēstuli vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Mārim Sprindžukam (AS) ar aicinājumu detalizēti izvērtēt pilsētas finanšu situāciju, bet uz izmeklēšanas laiku atstādināt domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču.

Bartaševiča vadībā pilsēta ir nonākusi situācijā, kad nespēj laikus veikt visus maksājumus, bet jaunus aizdevumus Finanšu ministrija ir nolēmusi nesniegt. Šādos apstākļos pašlaik notiek gatavošanās, lai pilsētā sāktu pašvaldības finanšu stabilizācijas procesu, kas nozīmēs, ka pašvaldībai būs jāizstrādā un jāīsteno budžeta izdevumu samazināšanas plāns, bet visi pašvaldības tēriņi būs jāsaskaņo ar Finanšu ministrijas ieceltu uzraugu.

Rēzeknes šā gada budžets ir 44 miljoni, bet summa, ko pilsēta aizņēmusies – ir teju 88 miljoni eiro. Dome nav tikusi galā ar šā gada budžetu, bet jaunus aizņēmumus tai nedod, jo sasniegts aizņemšanās iespēju griesti.