foto: Ieva Leiniša/LETA
Šodien Latvijā svin Tēva dienu! Par godu tam Rīga notiks Tēva dienas gājiens un festivāls
Tēva dienas gājiens.
Sabiedrība
2023. gada 10. septembris, 09:07

Šodien Latvijā svin Tēva dienu! Par godu tam Rīga notiks Tēva dienas gājiens un festivāls

Jauns.lv/LETA

Rīgā šodien desmito reizi norisināsies Tēva dienas gājiens un festivāls, informēja "Mammamuntetiem.lv" projektu vadītāja Ella Karele.

Desmitā Tēva dienas festivāla svinēšana notiks Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz 16. Pasākumā uzstāsies Zemessardzes orķestris, brazīliešu nacionālās cīņas mākslas kapueiras klubs "Capoeira Latvia", perkusionista Nila Īles grupa "ZemeDunn", rokgrupa "Dzelzs vilks" un būs citi mākslinieku priekšnesumi. Koncertprogrammu vadīs Ansis Klintsons un vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Savukārt Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli "Lepns, ka esmu tētis!" sāksies plkst.12 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās tam sākas no plkst.11. Gājienu pavadīs Rīgas Pašvaldības policija, par tā muzikālo noformējumu rūpēsies grupa "ZemeDunn", kā arī Zemessardzes orķestris majora Anda Kareļa vadībā.

Tā Rīgā atzīmēja Tēva dienu. 2022. gada 11. septembris

11. septembrī Rīgā ar devīto Tēva dienas gājienu un festivālu atzīmēta Tēva diena, kas tika veltīta tētiem Latvijā un Ukrainā. ...

gallery icon

Izklaides un aktivitātes par godu tētiem Vērmanes dārza teritorijā veidotas tā, lai dienas garumā būtu aizraujoši ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, gan arī - vecvecākiem. Tētim varēs uztaisīt dāvanu vai kroni - lai godinātu viņu, kā arī pie fotosienas varēs uzņemt kopīgu ģimenes bildi, klāstīja biedrībā.

Katru gadu tēti Tēva dienā no "Mammamuntetiem.lv" un "Latvijas valsts mežiem" var saņemt dāvanu - ozola stādu, ko iestādīt savos laukos. Šogad dāvanā būs sarkanā ozola "Quercus rubra" stādi no Jelgavas kokaudzētavas. Tos varēs saņemt pirmie 100 tēti.

Ar svētku gājienu atklāj Tēva dienas festivālu 2022

Šodien, 11. septembrī Rīgā ar Tēva dienas gājienu atklāts tradicionālais Tēva dienas festivāls. Svētku gājienā, ko rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ...

gallery icon

Ģimenēm ar mazuļiem būs nodrošināta īpaša atpūtas vieta, kur bērniņu pabarot un pārģērbt, savukārt ģimenes lielākie bērni varēs izmēģināt ekstrēmas aktivitātes, piemēram, nolēkt no četru metru augstuma. Tāpat Vērmanes dārzā darbosies tirdziņš un kopīgu maltīti varēs ieturēt brīvdabas kafejnīcās.