Viesi ierodas JRT, lai vērotu Lapoškas iestudējuma "Pelēka vasara, saulaina ziema" pirmizrādi

Piektdien, 8. septembrī, Jaunā Rīgas teātra (JRT) Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvoja režisora Gerda Lapoškas jauniestudējums "Pelēka vasara, saulaina ziema".

gallery icon
Kultūra
2023. gada 9. septembris, 09:58

FOTO: Teātra mīļotāji ierodas JRT, lai vērotu Lapoškas iestudējuma "Pelēka vasara, saulaina ziema" pirmizrādi

Jauns.lv

Piektdien, 8. septembrī, Jaunā Rīgas teātra (JRT) Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvoja režisora Gerda Lapoškas jauniestudējums "Pelēka vasara, saulaina ziema". Jauns.lv piedāvā fotoreportāžu par to, kā uz izrādi ieradās viesi.

Izrādes aprakstā norādīts, ka tās centrā ir jauns rakstnieks vārdā Klements, kurš dzīvo savu ierasto ikdienu, gaidot no dzīves "sižeta pagriezienu", un mēģina uzrakstīt savu pirmo romānu. Viņa draugi Žaks un Gregorijs turpina rakstīt slejas avīzei un fotografēt reklāmas, viņa māte turpina dejot baletu, Bella turpina diriģēt zēnu kori, taču Klements izdomā savu un visu dzīves pārvērst "piedzīvojumā".

foto: Juris Rozenbergs
Viesu vidū bija arī Ojārs Rubenis ar sievu Viju, kā arī bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu.

Iestudējuma lugas autori ir režisors Lapoška un Matīss Ozols, scenogrāfe, kostīmu un video māksliniece ir Dace Ignatova, kustību konsultante ir Ramona Galkina, gaismu mākslinieks ir Lauris Johansons. Savukārt par skaņas dizainu un mūziku atbildīga grupa "Alejas".

Lomas iestudējumā atveidos Matīss Ozols, Agate Krista, Guna Zariņa, Dāvids Pētersons un Jānis Grūtups.