foto: Kristīne Meistare/LETA
Braukšana ar kvadriciklu deputātam maksā amatu
Aināram Šteinam uz pusotru gadu aizliegts ieņemt amatus valsts pārvaldē.
Sabiedrība
2023. gada 28. augusts, 05:39

Braukšana ar kvadriciklu deputātam maksā amatu

Kas Jauns Avīze

Notiesājoša sprieduma dēļ uz laiku pilnvaras apturējis Cēsu novada domes deputāts Ainārs Šteins (“Jaunā vienotība”). Iepazīstoties ar viņa nodarījumu, var pabrīnīties, kam tiesībsargājošās iestādes tērē laiku un līdzekļus.

Tiesa Šteinu atzinusi par vainīgu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un dienesta viltojumā. Viņam piespriests sabiedriskais darbs uz 220 stundām, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts pārvaldē uz pusotru gadu.

Būdams kādreizējās Līgatnes novada domes priekšsēdētājs, Šteins esot izmantojis pašvaldības īpašumu – kvadriciklu –, veicot vides kontroli un uzraudzību Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrības labā.

Biedrību 2015. gadā dibinājušas vairākas Gaujas upes baseina pašvaldības, un to izpildinstitūcijā ir vairāki bijušie un esošie to vadītāji. Šteinam vienīgajam ir tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi. Biedrība koordinē pašvaldību darbu Gaujas ilgtspējīgā uzturēšanā, skaidro Šteins.

Viņš apgalvo, ka neesot neviena pierādījuma, ka viņš būtu izmantojis kvadriciklu biedrības labā, vainu nav atzinis un spriedumu ir pārsūdzējis. Kamēr tas nav stājies spēkā, Šteinam aizliegts ieņemt amatus pašvaldībā un izbraukt no valsts. Šteina vietā par domes deputātu iecelts bobsleja leģenda Jānis Ķipurs.

Ja par sodu – par futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavībā izmantotā auto slēpšanu un sadedzināšanu diviem no četriem apsūdzētajiem Rīgas rajona tiesa piesprieda 100 stundu sabiedriskā darba, daudz mazāk nekā Šteinam par braukšanu ar kvadriciklu.