Fotogrāfa Sandro Millera darbu sērijas "Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs" atklāšana

2023. gada 25. augusta pievakarē Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā tika atklāta starptautiski pazīstamā amerikāņu fotogrāfa Sandro Millera darbu sērija "Malkovičs, ...

gallery icon
Kultūra
2023. gada 25. augusts, 21:59

FOTO: Nacionālajā mākslas muzejā skatāma amerikāņu fotogrāfa Sandro Millera darbu sērija

Jauns.lv/LETA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas Kupola zālē no 26.augusta līdz 29.oktobrim būs skatāma amerikāņu fotogrāfa Sandro Millera darbu sērija "Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs: veltījums fotogrāfijas meistariem", informēja izstādes rīkotāji.

Izstāde rīkota sadarbībā ar Madrides kultūras projektu kompāniju "diChroma photography". Fotomākslas ekspozīcija ir divu personību - Millera un amerikāņu kino un teātra aktiera Džona Malkoviča - kopdarbs. 

Darbu sērijā "Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs: veltījums fotogrāfijas meistariem" Millers pārfrazē vairāku 20.gadsimta fotogrāfijas klasiķu veidotos attēlus - gan slavenību portretus, gan nepazīstamu cilvēku tēlus, kuri kļuvuši slaveni pateicoties konkrētām fotogrāfijām. 

Millers (1958) ir guvis izcilus panākumus reklāmas un portretu fotogrāfijā, sadarbojoties ar tādiem zīmoliem kā "American Express", "Coca-Cola", "BMW" un žurnāliem - "Forbes", "GQ", "Esquire". Paralēli viņš attīsta mākslas projektus foto un kino jomā. Autora personālizstādes rīkotas Atlantijas okeāna abās pusēs - sākot no mājām Čikāgā līdz Eiropas un Āzijas muzejiem un izstāžu zālēm.

Rīgā aplūkojamā darbu sērija esot izpelnījusies plašu atzinību - bijusi daudzkārt izstādīta, reproducēta un recenzēta. Tagad, deviņus gadus pēc pirmās eksponēšanas Katrīnas Edelmanes galerijā Čikāgā un prezentācijas nozīmīgajā Arlas foto festivālā, tā būs pieejama arī interesentiem Latvijā.

2015.gadā Millera projekts ir saņēmis prestižo "Lucie Foundation" balvu kategorijā "International Photographer of the Year".