0dienas
6stundas
22minūtes
00sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Tukuma pilsēta (08.2023.)

Tukuma pilsētas ainiņas 2023. gada augustā.

Sabiedrība

FOTO: uz Tukumu pēc smukuma un romantikas; šo vietu par mājām savulaik sauca Latvijas pirmais ārlietu ministrs

Jauns.lv

Tukums ir tā vieta, kur satiekas mazpilsētas miers ar mūsdienu dzīves spraigumu – viens otru nekādi netraucē skaļš un jautrs pasākums līdzās klusai un mierīgai muzeju apskatei, tā teikts ceļotājiem paredzētajā mājaslapā "visittukums.lv".

FOTO: uz Tukumu pēc smukuma un romantikas; šo viet...

Kā tad Tukums tiek reklamēts? Tā ir "vecpilsēta ar laukakmeņu bruģi un vecajām mājām ir kā radīta romantiskām pastaigām draugu pulkā vai divvientulīgos pārīšos. Dažādu paaudžu māksliniekiem – ideāla vieta radošās iedvesmas gūšanai."

Tukuma tirgus (08.2023)

Tukuma tirgus 2023. gada augustā.

"Pilsētas centrs un strūklaka ir labākā vieta, kur norunāt randiņus, satikties dienā vai vakarā, vienalga - esi vecs vai jauns. Garšīgs ēdiens un omulīga atmosfēra kafejnīcās un krodziņos, viesmīlīgi un atsaucīgi cilvēki. Tāds ir Tukums!"

"Ziemā Tukuma apkārtnē var izslēpoties pēc sirds patikas. Kam netīk lielais aukstums ārā, tie var slidot vai aizrautīgi uzspēlēt boulingu. Bet ja ziemā netīk kustēties ārā no mājas, tad šurp var doties pavasarī. Tad visapkārt zied ķirši, ābeles un bumbieres. Vasarā visapkārt virmo rožu smarža.Ne jau velti saka – uz Tukumu pēc smukuma!"

Interesants ir arī fakts, ka Tukumā, Harmonijas ielas 14. namā skolas laikā no 1900. līdz 1904. gadam dzīvoja Latvijas pirmais ārlietu ministrs Zigfrīds Anna Meirovics.

Tēmas