Rīgas domes Rīcības komiteja spriež par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizāciju
Plānots, ka XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks no 6. līdz 12. jūlijam.
Runā Rīga
2015. gada 11. marts, 23:21

Rīgas domes Rīcības komiteja spriež par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizāciju

Jauns.lv

Trešdien, 11.martā, uz pirmo sēdi sanāca XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Rīgas domes Rīcības komiteja. Pašvaldības atbildīgo institūciju pārstāvji pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar pasākumu norises vietu sagatavošanu svētkiem, skolu gatavību citu pašvaldību dalībnieku izmitināšanai, ārvalstu delegāciju uzņemšanu, kā arī apsprieda citus organizatoriskus jautājumus.

Rīgas pašvaldībai Dziesmu un deju svētki allaž uzliek lielu atbildību, jo jārūpējas gan par savu kolektīvu sagatavošanu svētkiem, gan par sabiedriskā transporta kustības grafiku, viesu izmitināšanu, drošības un kārtības transporta plūsmas organizēšanu svētku laikā utml. Tāpat pašvaldības rūpju lokā ir sadarbības nodrošināšana ar svētku tiešajiem organizatoriem par pilsētas noformējumu un pasākuma norišu vietu sagatavošanu svētku laikā.

Plānots, ka XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā, no 6. līdz 12. jūlijam, Rīgu uzņems aptuveni 37 400 Latvijas pilsētu, novadu bērnus un jauniešus, kā arī kolektīvus no latviešu diasporām, kas izteikuši vēlmi piedalīties svētkos. Nedēļas laikā paredzēta plaša programma ar vairāk nekā piecdesmit dažādiem pasākumiem, tostarp saglabājot nezūdošas tradīcijas kā svētku gājiens, tautas deju lielkoncerts Daugavas stadionā, noslēguma koncerts Mežaparka Lielajā estrādē, pūtēju orķestru koncerts, svētki Vērmanes dārzā, folkloras kopu koncerti, kā arī atklāšanas pasākums 11. novembra krastmalā un garīgās mūzikas koncerts.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Guna Oškalna-Vējiņa