foto: LETA
Aizputes pagastā aizdomās par vecmammas slepkavību aizturēts mazdēls
Ilustratīvs attēls.
112
2023. gada 22. augusts, 15:25

Aizputes pagastā aizdomās par vecmammas slepkavību aizturēts mazdēls

Jauns.lv

Naktī no 21. un 22.augustu Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kādu īpašumu Dienvidkurzemes novadā, Aizputes pagastā, kur konstatēts sievietes līķis. Valsts policijas amatpersonas nekavējoties uzsāka vainīgās personas meklēšanas pasākumus un viņu aizturēja. Šobrīd Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess par slepkavību un notiek izmeklēšana.

22.augustā ap pulksten 01.40 Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kādu īpašumu Dienvidkurzemes novadā, Aizputes pagastā, kur konstatēts sievietes līķis. 

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un nekavējoties uzsāka vainīgās personas meklēšanas pasākumus, iesaistot meklēšanā Dienvidkurzemes novada pašvaldības policijas amatpersonas.

Valsts policijas amatpersonas aizturēja iespējamo vainīgo personu un nogādāja viņu policijas iecirknī, uzsākot kriminālprocesu.

Sākotnējā informācija liecina, ka aizturētais, sievietes mazdēls, bija atbraucis ciemos pie sievietes un, būdams alkohola reibumā, nodarīja viņai miesas bojājumus.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

Valsts policija lūgs tiesu piemērot aizturētajam drošības līdzekli – apcietinājumu. 

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.