<
Sabiedrība
2023. gada 22. augusts, 11:43

Māte Rīgas veikalā apmāca savus bērnus zagšanā, bet vēlāk likumsargiem izrāda savas "dotības"

Jauns.lv

Zādzības mēģinājums Pļavniekos. Kāda māte devusies ar bērniem kopā uz veikalu un savas atvases mācījusi zagšanā. Izvēlētās preces bija rotaļlietas, un sieviete bija pilnīgi pārliecināta, ka viņai ir tiesības paņemt preci nesamaksājot, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kāda sieviete, apmeklējot vienu no Salnas ielas veikaliem, pievērsa darbinieku uzmanību ar bravūrīgo uzvedību. Notiekošajā nācās iesaistīties arī Rīgas pašvaldības policijas likumsargiem.

Kad likumsargi ieradās notikuma vietā, apsardzes darbinieki sievieti jau bija aizturējuši par zādzību. Pārkāpumā viņa neatzinās un dalījās ar savu notikušā versiju.

Kameras parādīja pavisam pretēju ainu. Bija redzams, kā sieviete somā ieliek preces un pēcāk cenšas iziet ārā nesamaksājot.

Sieviete centās nozagt bērnu rotaļlietu 40 eiro vērtībā. Lai apmānītu veikala izejas vārtus, kā aizsegu sieviete pie apģērba bija atstājusi drošības pīkstuli. Viņai šķita, ka tas novels aizdomas par kādas citas preces zādzību. Arī bērniem māte bija paskaidrojusi, ka iznest mantas no tirdzniecības vietas nenorēķinoties nav nekas slikts.

Kamēr tika gaidīta Valsts policijas ierašanās, bērni ar paņemtajām mantām sāka spēlēties veikalā uz grīdas. Tikmēr māte pašvaldības policijas likumsargiem izrādīja savas “dotības” - uz grīdas veica atspiedienus un dejoja.

Pēc kundzes enerģiskā uznāciena veikalā ieradās Valsts policija, kura tālāk pārņēma pārkāpuma formēšanu.