Krievijas vēstniecībā piešķir stipendijas studijām Krievijā. 2023

Vakar. 17. augustā, Krievijas vēstniecībā Latvijā notika tikšanās ar pretendentiem, kuriem Krievijas Federācijas valdība šogad ir piešķīrusi stipendijas bezmaksas izglītībai ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 18. augusts, 18:05

“110 potenciālie Krievijas ietekmes aģenti!” Cilvēki dusmojas par Krievijas vēstniecības piešķirtajām studiju stipendijām Latvijas jauniešiem

Jauns.lv

Vakar. 17. augustā, Krievijas vēstniecībā Latvijā notika tikšanās ar pretendentiem, kuriem Krievijas Federācijas valdība šogad ir piešķīrusi stipendijas bezmaksas izglītībai Krievijas augstskolās. Pasākumu apmeklēja apmēram 110 jauniešu un viņus uzrunāja Krievijas lietu pagaidu komisārs Latvijā Zikovs.

Par to vēstīts Krievijas vēstniecības Latvijā Facebook profilā. Ierakstā minēts, ka aptuveni 110 cilvēku no Latvijas turpinās studijas vadošajās Maskavas, Sanktpēterburgas, Kaļiņingradas, Pleskavas un citu “mūsu valsts pilsētu augstskolās”.

Kā norādīts ierakstā, “Zikovs uzrunāja topošos studentus ar apsveikuma vārdiem un novēlēja panākumus mācībās”.

Tāpat norādīts, ka tikšanās laikā uzstājās arī “Latvijas Sabiedrisko organizāciju padomes koordinators Guščins un Baltijas Federālās universitātes Rīgas pārstāvniecības vadītājs Katkovs”, kas “tradicionāli palīdzot vēstniecībai konkursa atlasē. Turklāt paši pretendenti dalījās iespaidos par kvotu komplekta programmu.”

Vēstniecības Facebook ierakstā arī norādīts, ka stipendijas studēt gribošajiem tiks piešķirtas arī nākamajā gadā. “Tiem, kuri vēlētos studēt arī Krievijā, informējam, ka Krievijas Federācijas valdības kvotu programma tiks īstenota arī 2024.gadā. Jaunā uzņemšanas kampaņa sākas septembrī un informācija drīzumā būs pieejama vēstniecības mājaslapā, kā arī sociālajos tīklos,” norādīts vēstniecības paziņojumā.

Tikmēr šāda stipendiju dāļāšana izsaukusi neapmierinātību dažu cilvēku vidū, kas pauduši savu vērtējumu. “Vakar Krievijas vēstniecībā (jā, tāda vēl pie mums ir!) notika tikšanās ar studentiem, kuri šogad uzsāks studijas Krievijas augstskolās. Kopā 110 potenciālie Krievijas ietekmes aģenti,” raksta “Twitter” lietotājs Tālavas Taurētājs.