foto: Publicitātes foto
Notiks saruna par Krievijas defederāciju ar vēsturnieku Etkindu
Publicitātes foto.
Politika
2023. gada 15. augusts, 15:10

Notiks saruna par Krievijas defederāciju ar vēsturnieku Etkindu

Jauns.lv

23. augustā plkst. 17.00 Latvijas Ārstu biedrībā notiks saruna ar pazīstamo vēsturnieku un autoru Aleksandru Etkindu, kurš šogad publicējis savu jaunākos grāmatu "Krievija pret modernitāti". Uz sarunu aicina Ivars Ijabs ("Renew Europe") un tā ir atvērta ikvienam.

"Putina karš ir "speciāla operācija" pret modernitāti. Iebrukums ir vērsts pret Ukrainu, bet karam ir plašāks mērķis: mūsdienu pasaule, kurā valda izpratne par klimata pārmaiņām, enerģētikas pāreju un digitālo nodarbinātību. Tirgojot naftu un gāzi, veicinot Trampu un Breksitu, vairojot korupciju, veicinot nevienlīdzību un homofobiju, subsidējot galēji labējās kustības un iznīcinot Ukrainu, Putina kliķe tiecas apspiest notiekošo mūsdienu sabiedrību pārveidi," saka Aleksandrs Etkinds.

"Ideja par Krievijas "sadalīšanu reizinātājos" jeb defederalizāciju vai dekolonizāciju ir šobrīd kļuvusi aktuāla un tās apspriešana vairs nav tabu. Viens no vadošiem domātājiem šajā virzienā ir Aleksandrs Etkinds, ar kuru mums ir iespēja to apsriest līdz ar citām viņa grāmatās atspoguļotajām diagnozēm un receptēm Putina režīmam. Sarunas datums nav nejaušs. Tā ir divu totalitāru impēriju noziedzīgā pakta gadadiena", par notikumu stāsta tā organizators Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs.

Ikviens interesents ir aicināts piedalīties šajā notikumā 23. augustā plkst. 17.00 Latvijas Ārstu biedrībā un iesaistīties sarunā ar autoru!

Pazīstamais publiskais intelektuālis, vēsturnieks, kultūras un ideju pētnieks Aleksandrs Etkinds pašlaik ir Centrāleiropas Universitātes profesors Vīnē. Grāmata "Krievija pret modernitāti"  šī gada aprīlī  angļu valodā iznāca izdevniecībā "Polity" Kembridžā.