foto: Evija Trifanova/LETA
Ministrs par Rēzeknes finanšu problēmām: revīzija var sašūpināt Bartaševiča krēslu
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks atbild uz žurnālistu uzdotajiem jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Sabiedrība
2023. gada 7. augusts, 14:39

Ministrs par Rēzeknes finanšu problēmām: revīzija var sašūpināt Bartaševiča krēslu

Jauns.lv/LETA

Ja revīzijā konstatēs nelikumības vai nesaimniecisku rīcību, Rēzeknes mēra krēsls var būt apdraudēts, tā šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču žurnālistiem norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS).

Viņš atzīmēja, ka šorīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāram uzdevis sākt revīziju Rēzeknes pašvaldībā, ņemot vērā konstatētos pārkāpumus un nebūšanas. Pēc Sprindžuka paustā, pilsēta ir nonākusi finanšu grūtībās un no tām var ciest pašvaldības pamatpakalpojumu sniegšana.

"Pastāv liela varbūtība, ka mums nāksies Rēzeknei palīdzēt, taču mēs nevaram dot līdzekļus pašvaldībai, kurā valda nesaimnieciskums. Mums jāpārbauda, kas tur notiek. Mēs nevaram atstāt pilsētu bez naudas un bez palīdzības cilvēkiem. Pilsētai ir jānodrošina pamatlietas un mēs to panāksim," sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Sprindžuks atzīmēja, ka jāvērtē kādi lēmumi ir noveduši pie tā, ka Rēzekne faktiski nevar segt savas saistības. Tāpat jāsaprot, kāpēc nauda ir novirzīta "priekiem", nevis obligātajiem pasākumiem, kurus paredz likums. Pēc ministra paustā, pirms Rēzeknei tiek sniegta palīdzība, jāgūst pārliecība, ka pilsētā viss ir kārtībā.

Kā vēstīts, Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro, liecina informatīvais ziņojums par Rēzeknes pašvaldības budžeta situāciju, ar kuru pašvaldības Finanšu pārvaldes vadītājas vietniece Jeļena Siliņa ceturtdien, 27.jūlijā, domes sēde iepazīstināja deputātus.

Rēzeknes domes opozīcijas deputāti ir nosūtījuši vēstuli finanšu ministram Arvilam Ašeradenam (JV) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Mārim Sprindžukam (AS) ar aicinājumu detalizēti izvērtēt pilsētas finanšu situāciju, bet uz uzmeklēšanas laiku atstādināt domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču ("Kopā Latvijai").

Bartaševičs ir Rēzeknes domes vadītājs kopš 2009. gada.