foto: LETA
Policija: obligātu veloķiveru lietošanu likumsargi kontrolētu "savu iespēju robežās"
Sabiedrība
2023. gada 31. jūlijs, 16:14

Policija: obligātu veloķiveru lietošanu likumsargi kontrolētu "savu iespēju robežās"

Jauns.lv/LETA

Pieņemot Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu par obligātu ķiveru lietošanu visiem elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītājiem, Valsts policija "savu iespēju robežās" kontrolētu arī šīs prasības ievērošanu, norāda policijā.

Lai uzlabotu kopējo situāciju ar mikromobilitātes rīkiem ceļu satiksmē, Valsts policijas ieskatā būtu atbalstāmi SM virzītie grozījumi, kas nosaka obligātu aizsarķiveru lietošanu elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītājiem.

Ņemot vērā, ka Latvijā aizvien nav nodrošināta veloinfrastruktūra, policija noteikti atbalstot to, ka ķivere ir obligāta īpaši tad, kad šie satiksmes dalībnieki pārvietojas pa brauktuvi.

"Valsts policija iespēju robežās uzrauga visus satiksmes dalībniekus. Tāpat, ja tiks pieņemtas konkrētās izmaiņas, Valsts policija savu iespēju robežās turpinās šo ikdienas kontroli, ņemot vērā arī jaunās prasības," norādīja policijā.

Jau ziņots, ka SM plāno rosināt noteikt obligātu ķiveru lietošanu visiem elektroskrejriteņu un velosipēdu lietotājiem.

Tomēr SM parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks (NA) jau paziņojis, ka "vēlreiz izrunājām ar kolēģiem un nonācām pie kopsaucēja", ka obligāta ķiveres lietošana būtu tikai nepilngadīgiem elektroskrejriteņu un velosipēdu lietotājiem, bet pilngadīgajiem - ieteikuma formā.