foto: LETA
"Attīstībai/Par!" nomainījusi nosaukumu
"PLI" līdzpriekšsēdētājs, partijas Kustība "Par!" ("Par") valdes loceklis, izpilddirektors Miks Celmiņš.
Politika
2023. gada 19. jūlijs, 15:14

"Attīstībai/Par!" nomainījusi nosaukumu

Jauns.lv/LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) nomainījusi nosaukumu uz "PLI", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"PLI" līdzpriekšsēdētājs, partijas Kustība "Par!" ("Par") valdes loceklis, izpilddirektors Miks Celmiņš skaidroja, ka jaunais nosaukums "PLI" apzīmē partiju apvienību veidojošo partiju pirmos burtus - "Par", "Latvijas attīstībai" (LA) un "Izaugsme".

Ar nosaukuma maiņu tiekot iedzīvināts jau decembrī pieņemtais lēmums, ka turpmāk katra no apvienības partijām strādās "patstāvīgi", skaidroja Celmiņš.

"Par" augustā sāks spriest par iespējamo dalību nākamā gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Atbilstoši pašreizējai virzībai neizskatās reāli partijai EP vēlēšanās startēt partiju apvienības sastāvā, atzīmēja Celmiņš.

Viņš skaidroja, ka partiju apvienībā tiek risinātas administratīvas lietas un "operacionāli pārrunājam liberālo domu", bet kopīga politiskā darbība netiek koordinēta.

"PLI" valdē ir partiju apvienības gan divi līdzpriekšsēdētāji - Celmiņš un LA valdes loceklis Artūrs Toms Plešs, gan arī valdes loceklis, Ķekavas novada domes un "Izaugsmes" priekšsēdētājs Juris Žilko.

Kā ziņots, 2022.gada 14.Saeimas vēlēšanās AP saņēma nepilnu 5% atbalstu - tai līdz iekļūšanai šajā sasaukumā pietrūka tikai 250 balsis.