Dziesmu svētku rīkotāji sola risinājumu dalībnieku garajām pusdienu rindām Mežaparkā
Garās rindas Mežaparkā (ekrānuzņēmums no Twitter)
Sabiedrība
2023. gada 4. jūlijs, 21:49

Dziesmu svētku rīkotāji sola risinājumu dalībnieku garajām pusdienu rindām Mežaparkā

Jauns.lv/LETA

Dziesmu un deju svētku rīkotāji sola risinājumu dalībnieku garajām pusdienu rindām Mežaparkā. Otrdien Mežaparka estrādē, kur noticis svētku koncerta mēģinājums, dalībnieki pusdienu rindā pavadījuši stundu un 40 minūtes un pat ilgāk.

Atklāšanas koncerts Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. 02.07.2023

Svētdien pie "Arēnas Rīga" notikušo Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu apmeklējuši 22 284 svētku dalībnieku. Dziesmusvētku atklāšanas koncertā uzstājās ...

gallery icon

Dziesmu un deju svētku komunikācijas vadītāja Inga Vasiļjeva Latvijas Radio norādīja, ka otrdien Mežaparkā bijusi pirmā mēģinājumu diena un četru stundu laikā bija jāpaēdina aptuveni 14 000 cilvēku.

Pēc šīs ēdināšanas reizes sasaukta sapulce un noteikti tikšot ieviesti risinājumi un uzlabojumi.

Sarunas laikā ar Latvijas Radio Vasiļjeva vēl nevarēja teikt, kas tieši izraisījis garās rindas otrdienas pēcpusdienā, jo vēl nebija pabeigta situācijas analīze, taču viņa norādīja, ka Daugavas stadionā, kur mēģinājumi sākās pirmdien, otrdien ēdienu izdale notikusi ļoti ātri.

Savukārt, komentējot daudzu svētku dalībnieku sašutumu par aizliegumu uz mēģinājumiem ņemt līdzi savu ūdeni, rīkotāji aģentūrai LETA skaidroja, ka svētku kārtības noteikumos ir teikts, ka norises teritorijā drīkst ienest tikai tukšas vairākkārt uzpildāmu plastmasas vai metāla ūdens pudeli. Par šiem noteiktumiem dalībnieki esot parakstījušies brīdī, kad reģistrējās svētkiem.

Uz papildjautājumiem par to, kāds ir šāda aizlieguma mērķis, aģentūrai LETA atbildi iegūt neizdevās.

Tikmēr Rīgas domes deputāte Selīna Vancāne (PP) otrdien, reaģējot uz dziesmu un deju svētku dalībnieku publiskajām sūdzībām par apgrūtinātu dzeramā ūdens pieejamību, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja, ka "Rīgas ūdens" nāks pretī svētku organizētājiem un pielāgosies dalībnieku plūsmai, pārceļot no pilsētas uz Mežaparku vēl pāris brīvi pieejamās dzeramā ūdens stacijas.

Dziesmu un deju svētku gājiena dalībnieki piedzīvo lietu

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiena "Novadu dižošanās" dalībniekus un skatītājus šodien aicināja gatavoties lietum, pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra ...

gallery icon