“Ostas celtnieka” bankrota dēļ apstājusies gadsimta būvniecība Kuldīgā
foto: "Kurzemnieks"
Novadu ziņas
2023. gada 29. jūnijā, 06:19

“Ostas celtnieka” bankrota dēļ apstājusies gadsimta būvniecība Kuldīgā

Jauns.lv

Pirms Jāņiem Kuldīgas novada pašvaldība lauzusi līgumu ar SIA "Ostas celtnieks", jo tai iestājusies maksātnespēja. Uzņēmums tika izraudzīts projektā Kuldīgas kultūras centra ēku un pagalma pārbūve un atjaunošana Raiņa ielā 21, vēsta laikraksts "Kurzemnieks".

“Ostas celtnieka” bankrota dēļ apstājusies gadsimt...

Kuldīgas attīstības aģentūras vadītāja Dace Šēle pastāstīja, ka tiek izzināts darāmais, lai izsludinātu jaunu iepirkumu un tiktu pie cita būvuzņēmuma.

„Ir cerība, ka iepirkums varētu būt rudenī. Par Ostas celtnieka maksātnespēju uzzinājām laikus, bet nekādas mūsu rīcības nevarēja būt, kamēr tas nebija paziņots ar tiesas lēmumu. Darbs pēc plāna nav virzījies – bijusi kavēšanās. Jebkurā objektā, darbu sākot, atklājas tas, ko nevarēja paredzēt,” skaidro vecākā projektu vadītāja Madara Liekmane. 

Domes priekšsēdes vietnieks Artis Roberts saka: „Kultūras centra rekonstrukcija Kuldīgas iedzīvotājiem ir ļoti nozīmīga, jo, lai arī iestāde labi iekārtojusies pagaidu telpās Piltenes ielā un priecē ar aktīvu kultūras dzīvi, visi esam ieinteresēti, lai būvdarbi tiktu paveikti ātrāk un tā atgrieztos mūsdienīgās telpās. Visam jārit uz priekšu, tāpēc drīzumā izsludināsim jaunu iepirkumu un slēgsim līgumu ar būvnieku, kas iesāktos darbus pabeigs.”

Līgums tika noslēgts pērn jūlijā. Pēc uzņēmuma MARK arhitekti projekta darbu sāka Ostas celtnieks. Bija paredzēts, ka tas tiks paveikts pusotrā gadā. Kopējās izmaksas bija 7,7 miljoni eiro (bez PVN), tostarp divi miljoni no valsts budžeta.