foto: Lita Millere/LETA
Staķim prasīs nodrošināt objektīvu Vaivoda disciplinārlietas izmeklēšanu
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.
Sabiedrība
2023. gada 20. jūnijs, 11:45

Staķim prasīs nodrošināt objektīvu Vaivoda disciplinārlietas izmeklēšanu

Jauns.lv/LETA

Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP) tiks prasīta objektīva pret Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Jāni Vaivodu ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšana, šodien pēc Rīgas domes "Jaunās vienotības" (JV) frakcijas sēdes teica domes vicemērs Vilnis Ķirsis.

Šodien JV frakcijā vienbalsīgi pausts atbalsts lietas izmeklēšanai, ja ir aizdomas vai pazīmes par nesaimniecisku rīcību.

Taču, ņemot vērā situāciju, ka pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange izdevis rīkojumu par ielu asfaltēšanu, izmantojot uzturēšanas līgumus, un šī mehānisma izmantošana tiek pārmesta Vaivodam kā nesaimnieciska, JV šodien koalīcijas sanāksmē aicinās nodrošināt objektīvu disciplinārlietas izmeklēšanu.

Frakcijas ieskatā pastāv bažas, ka ne pašvaldības izpilddirektors, ne viņa birojs šajā situācijā nevar būt objektīvi un būtu nepieciešama neatkarīga izmeklēšana.

Kā ziņots, balstoties uz trauksmes cēlāja ziņojumu no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātas divas Satiksmes departamenta amatpersonas - departamenta direktora pienākumu izpildītājs Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Amatpersonām tiek pārmesta vairāku miljonu eiro nesaimnieciska izlietošana.

Pārbaudē secināts, ka Satiksmes departamentā nav izveidota atbilstoša uzskaites sistēma, kas ļautu pārliecināties par paveikto darbu apjomu un ieklātā asfalta daudzumu, līdz ar to neesot iespēju pārliecināties par to, vai darbi nav mākslīgi sadārdzināti.

Tāpat konstatēts, ka asfalta klāšanas darbu pasūtījumos konkrētos gadījumos piemēroti risinājumi, kas nav saimnieciski izdevīgākie.